Har du planer om å si ‘ja’ i år? Alle som har gått til alters eller giftet seg på annen måte vet at dette kan være en betydelig utgift, men det finnes allikevel mange måter man kan kutte utgiftene på!

Å gifte seg skal være en gledens dag, og da kan det være greit at kostnadene for denne festdagen ikke ligger å murrer i bakhodet når man helt klart burde ha tankene et annet sted! Her hos ToppFinans.com er vi opptatt av at du som leser skal få mest mulig valuta for dine penger, og i denne artikkelen gir vi deg noen råd om hvordan du kan redusere utgiftene på denne dagen – det er enklere enn hva du skulle tro!

1. Tenk digitalt

Å sende ut profesjonelt trykkede bryllupsinvitasjoner kan være en dyr glede, så du kan spare mye penger på å sende ut invitasjoner via e-post eller gjennom en gratis tjeneste på nett. Hvis du er datakyndig kan det å sette opp en egen nettside være en morsom vri på det hele, og det trenger ikke koste noe i det hele tatt. Vil du ha ditt eget domene får du dette for en lite beløp, og kan bruke tjenester som WordPress til å sette opp siden din.

Velger du en nettside kan dette faktisk være veldig gunstig for gjestene dine ettersom de da kan få all den informasjonen de behøver samlet på ett sted.

I tillegg til å være billig er dette en miljøvennlig løsning, og du slipper utgifter til både trykking og postgang.

2. Reduser blomstermengden

Blomster koster generelt mye penger, og blomster til bryllup koster en liten formue! Tenker du på å ha et ordentlig blomsterarrangement på bord/lokaler og i kirke vil dette bli en bytydelig utgiftspost.

Èn måte å holde disse kostnadene nede på er å velge borddekorasjoner som ikke inneholder blomster, og som du kan lage selv. Hvis du ikke er særlig kunstnerisk av deg kan du saktens spørre en venn om hjelp til dette. Husk på at det ikke trenger å være særlig komplisert, og at dekorasjoner med stearinlys og enkel pynt fra Nille faktisk kan være veldig pent. Ønsker du å bruke blomster kan du naturligvis også gjøre det, men kanskje kan én enkelt rose på hvert bord i en dekorasjon være tilstrekkelig.

Husk at det er fullt mulig å gjøre et inntrykk uten at det trenger å koste skjorta.

3. La gjestene ta bilder

Å leie en fotograf til å ta bilder til bryllupet vil koste tusenvis av kroner og være en betydelig del av ditt budsjett. Det finnes utrolig mange gode hobbyfotografer der ute så her kan man spare mye penger.

Ønsker du å leie en fotograf til å ta nøkkelbildene, slik som kuttingen av kaken, så kan man fremskynde dette til starten og deretter sende fotografen hjem tidlig!

Hvis man ønsker å lage en litt morsom greie ut av det kan man legge ut flere engangskameraer i lokalene slik at gjestene selv kan fotografere i selskapet. Dette vil være som å få en helt egen bryllupsgave og det vil garantert bli mye moro når bildene fremkalles. Be også gjestene om å sende deg bilder de har tatt med telefonene sine, og blant alle de hundrevis av fotografier vil du helt sikker vinne en rekke fantastiske blinkskudd.

4. Begrens gratisdrikkingen

Med mindre du har et lite og intimt bryllup kan du påregne et dyrt bryllup hvis du tenke å spandere all drikke på gjestene dine. En god idé kan være å tilby gratis drikke til maten og evt. desserten, og faktisk be gjestene om å bringe med seg det de vil drikke. I Norge er alkoholprisene stive så dette er en post som vil gi deg store besparelser.

I tillegg trenger man faktisk ikke å gjøre denne dagen om til en orgie i alkohol – den skal huskes på en positiv måte for både deg og gjestene!

5. Lei inn amatørmusikere

Musikere eller et band kan gi skikkelig god stemning på festen, men som vi allerede har nevnt til det kjedsommelige: du trenger ikke å betale all verden for dette. Kanskje har du en kjenning som spiller i et band og vil gjøre dette som en bryllupsgave eller for en billig penge? Kanskje er det et lokalt band du vet om som også vil stille opp til en fornuftig pris? Her gjelder det å bruke fantastien og kontakte flere aktører for å finne ut hvilken pris de vil spille for.

Kanskje er det en musikklinje på en videregående skole som er villig til å stille opp ene og alene for å få seg en annerledes erfaring?

En løsning kan være å leie inn en musiker til selve seremonien og bruke litt tid i forkant på å lage en helt egen spilleliste med utvalgte sanger, noe som vil gjøre dagen enda mer spesiell. En innleid DJ vil også bli billigere enn å bruke et helt band, og du slipper da å tenke på musikk i det hele tatt.

6. Tenk økonomi når du skal velge bryllupsdressen

Kvinnens bryllupskjole er på mange måter hellig så her er det muligens ikke så mye å spare! Herredressen kan man imidlertid spare litt penger på, og man trenger selvsagt ikke å kjøpe den dyreste merkedressen som finnes på markedet. Det finnes en rekke meget dyktige leverandører av dresser som ikke er altfor kostbare og som vil sørge for at du ser ut som ‘en million kroner’ – for en grei penge!

7. Bruk et kredittkort til innhandlingen

Å bruke et kredittkort når du skal betale for kostnadene i forbindelse med bryllup vil sørge for ekstra beskyttelse samtidig som du enkelt holder oversikten over kostnadene dine.

Når det gjelder beskyttelse så handler det om at hvis du bruker et kredittkort er du automatisk beskyttet av kredittkjøpsloven/Finansavtaleloven og det betyr at om du opplever skader på noe av det du har kjøpt eller ikke mottar det du har betalt for, så har du rett til å få pengene refundert av kredittyteren. Det vil være for dumt å miste penger bare fordi du har valgt feil betalingsløsning.

Som du ser – enkle grep kan gi store innsparinger!