Vi er alle ute etter gode råd når det kommer til vår personlige økonomi, men ofte handler det om å være bevisst sin egen økonomi tankegang mer enn noe annet!

For å komme dit man ønsker å være er det viktig at man er fokusert og hele tiden har de overordnede målene i tankene. I denne artikkelen gir vi deg noen enkle råd som kan være med på å gjøre din økonomiske hverdag litt lettere.

1. Ha klare prioriteringer

Ha klare prioriteringer over hva du ønsker at pengene dine skal kunne gjøre for deg. Er sparing og en sikring av den økonomiske fremtid målet? Ønsker du å ha muligheten til å reise rundt i verden? Har du behov for en ny bil? Uansett hva du har prioritert skal du jobbe bevisst mot dine mål – uansett hva alle andre måtte mene.

2. Ikke lå følelsene ta overhånd

Det er en kjent sak at penger og følelser ikke passer spesielt godt sammen. Alle dine økonomiske beslutninger, uansett hvor store eller hvor små, må være basert på logikk, fornuft og til en viss grad en uavhengig analyse. Med uavhengig analyse tenker vi først og fremst på at det i mange tilfeller kan være smart å søke råd fra en tredjepart som kan gi deg upartiske svar og tips. Kort og godt: ikke la følelsene dine virke inn på de viktige avgjørelsene.

3. Vær realistisk

Om det er et månedlig budsjett du skal pusle sammen eller å finne ut hvor mye penger du skal legge i kjøp av bolig, er det viktig at du er realistisk med tanke på hva du kan klare. Klarer du virkelig å leve for 1500 kroner på mat i måneden, eller ser du på et umulig mål som en realistisk mulighet? Vil du ha nok penger å leve for selv om du i teorien kvalifiserer for et boliglån på 4 millioner kroner? Det er naturligvis veldig bra å ha høye mål, men vær sikker på at dine mål også har en viss forankring i virkeligheten.

4. Ikke la vanskeligheter stoppe deg!

Om du har mistet jobben din, gjort en dårlig investering eller har havnet i gjeldsproblemer så er det én ting som gjelder: det handler om hvor mange ganger du klarer å reise deg, og ikke om hvor mange ganger du har gått på en smell. Å gjøre feil er vanlig, men det er evnen til å være bestemt, dedikert og viljen til å se fremover som spiller den viktigste rollen når vi skal lykkes økonomisk.