Saga blott for Java i nettbanken

Det er nok mange som har irritert seg grønne over de stadige problemene og oppdateringene med Java når man skal logge seg inn i nettbanken, og spesielt for eldre mennesker med begrenset datakunnskap har dette bydd på mange utfordringer.

BankID, som er en elektronisk legitimasjon levert av norske banker, har fått mer enn nok av de hyppige oppdateringene og sikkerhetsproblemene, og har en ny løsning klar om kort tid.

Mange problemer

Det er altså de mange problemene som har dukket opp fortløpende i forbindelse med bruk av Java i nettbanken og andre steder som har ført til at BankID nå har tatt grep og dermed distanserer seg fra det velkjente Oracle-produktet. Det har vært gjentatte sikkerhetshull som har ført til krav om nye oppdateringer, og for hvermansen har dette medført betydelige problemer, irritasjon og faktisk fare for tap av penger/identitet. Dette har ført til at norske banker har fått mange henvendelser fra kundene, og ønsket har derfor vært å kunne gi brukerne en bedre brukeropplevelse.

I slutten av august 2014

Tiden for endeløse oppdateringer nærmer seg derfor slutten og BankID uten Java vil være tilgjengelig for norske brukere i slutten av august dette år. Dette vil etter all sannsynlighet bety en brukeropplevelse som er mange ganger bedre enn i dag, og bankene vil raskt tilby denne løsningen til sine kunder.

Spesielt begeistret for BankID uten Java, eller BankID 2.0, er naturligvis bankene ettersom de har brukt store ressurser på kundebehandling i forbindelse med bruken av Java i nettbanken, og de har opplevd det som frustrende å måtte være support for en løsning som er levert av en tredjepart.

BankID 2.0

BankID 2.0 vil kjøre direkte i nettleseren uten krav om installasjon av andre programvarer/apper (slik som Java), og produktet vil fortsatt kreve en kodebrikke eller en annen engangskodeløsning. I tillegg vil den fungere i alle nettlesere med unntak av Internet Explorer 8 og eldre versjoner av denne.

BankID 2.0 vil også dekke alle plattformer, så det vil derfor ikke knytes noen problemer til om man velger mobiltelefon, nettbrett, PC eller Mac, eller hvilken nettleser man bruker. De som bruker Google Chrome vet alt om hvor frustrerende det kan være med nettbanken, og det sier ikke så rent lite om produktet når Google velger å lukke dørene for Oracle og deres Java rundt utgangen av året.

Det er derfor med stor spenning vi i ToppFinans.com ser frem til å norske forbrukeres hverdag vil bli enklere.