Tapte middagspengene på konkurs – hadde vært sikret med kredittkort

Et stadig økende antall nordmenn velger å få middagsmaten for flere uker fremover levert på døren, men flere av disse leverandørene har hatt problemer med lønnsomheten.

Mandag denne uken måtte leverandøren Middagshjelpen innse at det var kroken på døren, og det betyr at de som har betalt for maten på forhånd ikke kan regne med å få pengene tilbake.

Ingen tilbakebetaling

Advokaten som styrer konkursboet etter Middagshjelpen konkluderer med at det er lite sannsynlig at kunder som har betalt for mat ikke kan kan påregne å få pengene de har betalt tilbake, kommer det frem i en sak publisert i Aftenposten.no i dag.

Mange av kundene er naturlig nok fortvilt over det som har skjedd og flere av dem har betalt inn beløp mellom 4-5000 kroner som skulle gå til middager for august måned, men det kan altså vise seg at dette var en særdeles dårlig investering.

Et par som er intervjuet i denne artikkelen forteller at pengene ble trukket den 29. juli og bare noen dager senere fikk de beskjed om at utkjøring av varer ikke kom til å finne sted, noe de selvsagt er oppgitt over. Etter å ha forsøkt å få kontakt med selskapet over et par dager fikk de til slutt beskjed om at bobestyrer var mannen d måtte rette krav til.

Bobesstyrer forteller at Middagshjelpen har en gjeld på rundt 750.000 kroner, men verdier for kun 10-20.000 kroner, og dermed blir det naturlig nok lite penger igjen til kundene.

Tips: bruk kredittkort når du forhåndsbetaler

Som vi har nevnt i flere artikler her på ToppFinans.com så er det meget gunstig å bruke et kredittkort når man forhåndsbetaler for en vare eller en tjeneste, i og med at man da har en soleklart og trygt konkursvern. Betaler man med et kredittkort og man ikke får den varen/tjenesten man har betalt for kan man etter å ha rettet et krav direkte til konkursboet, faktisk henvende seg til kredittkortselskapet og få pengene tilbakebetalt. Denne rettigheten står tydelig nedfelt i norsk lov, og det kan man lese mer om på Forbrukerrådet sine sider.

Vår oppfordring til våre lesere blir derfor å bestandig bruke kredittkort når man skal forhåndsbetale for varer, og deretter betale ned kredittkortet med en gang før rentene begynner å løpe.