17. mai er unnagjort og russens dager er talte – for denne gang. Heldigvis, vil kanskje noen si, men russen selv synes den ekstreme bruken av penger på russetiden er helt grei, og bare én av fem angrer på de økonomiske utskeielsene som tiden frem mot den lange festen har brakt.

80% av norsk russ angrer altså ikke på den pengebruken de har hatt i forbindelse med russetiden, og dette er tall som kommer det frem i en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for DNB – og det er ikke småbeløp deter snakk om heller.

1,4 millioner kroner

I nyhetssaken som NTB kom med i dag viste det seg at enkelte av russen i Norge har brukt så mye som 100.000 kroner på russefeiringen, og for eksempel har de totalt 22 jentene på russebussen Women of Marvel brukt hele 1,4 millioner kroner på festen som har vart i halve mai – noe som innebærer et snitt på over 63.000 kroner hver.

Disse jentene har blant annet solgt doruller til både venner og slekt for å spare opp penger til russetiden, og én av jentene kommer med følgende uttalelse om pengebruken:

– Jeg kan skjønne at mange synes det er mye penger, men vi hadde ikke gått sammen og solgt doruller for å tjene til for eksempel en leilighet.

Forbrukerøkonom: Vil kanskje angre senere

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, tror at mange av dem som har brukt mye penger under russetiden kanskje vil komme til å angre etter hvert. Hun understreker at det bare er et par år til de unge skal etablere seg og da er det flust med utgifter som venter på dem, og at det da kunne ha vært kjekt med en egenkapital på bankkontoen fremfor at alle pengene var skutt inn i russetiden.