Utbetalte rekordmye i reiseerstatninger

Nordmenn reiser som kjent svært ofte til utlandet og heldigvis er vi flinke til å forsikre oss for å unngå økonomiske vanskeligheter hvis noe uforutsett skulle oppstå.

I 2014 ble det satt rekord i utbetaling av reiseforsikring og ikke uventet var det sykdom som sørget for de største tallene.

1,8 milliarder ble betalt ut

Erstatningene i forbindelse med reiser ble altså rekordstore i 2014 og totalt sett utbetalte forsikringsselskapene svimlende 1,8 milliarder kroner. Dette er en oppgang på 3% hvis man sammenligner med 2014, forteller Stine Neverdal i Finans Norge. Uttalelsene er gitt til Aftenposten og der kommer frem at det er sykdom som utgjør den aller største enkeltposten når det gjelder reiseforsikring. Sykdom på reise førte tilsammen til utbetalinger som beløp seg til hele 845 millioner kroner, og dette var en oppgang på 7% sammenlignet med 2013.

Totalt fikk forsikringsselskapene innmeldt hele 10.000 saker i fjor som hadde med sykdom å gjøre. Den store økningen kommer som en naturlig konsekvens av at vi reiser mye mer og at reisemålene våre gjerne er noe mer risikable enn tidligere. At flere eldre reiser avgårde på tur er også med på å dra opp tallene. Ser man på reiseulykker isolert sett hadde man en økning på hele 29% sammenlignet med 2013 og totalt ble det meldt inn 13.000 slike ulykker.

Når man snakker om reiseerstatning innebærer dette både tyveri og tap av reisegods, avbestillinger, ulykker, sykdom og øvrige skader.

Meget dyrt med helsehjelp i USA

Det er på bakgrunn av dette viktig at du skaffer deg en god reiseforsikring, for hvis du får behov for sykehusbehandling i utlandet kan dette faktisk føre til økonomisk ruin hvis du ikke har dekning. Spesielt i USA kan dette vise seg å være katastrofalt for økonomien og det finnes flere eksempler på mennesker som har satt seg i bunnløs gjeld som en konsekvens av at de ikke har hatt reiseforsikring.

For å dra et eksempel kan vi henvise til Europeiske Reiseforsikring som kan fortelle om et sykehusopphold på 4 dager som førte til en utbetaling på hele 45.000 dollar, eller rundt regnet 350.000 kroner. Forsikringsselskapet kan imidlertid fortelle at den høyeste forsikringsutbetalingen deres for amerikansk helsehjelp var på svimlende 2,9 millioner kroner, og da vil de aller fleste skjønne at det er helt nødvendig å ha forsikringen på plass.

Les mer om forsikring her.