Raske penger og korte veier til rikdom er noe vi alle drømmer om, og dette må man naturligvis få lov til! Drømmer er dét som driver verden fremover, men en snev av realisme er naturligvis også på sin plass.

Vi tipper du har søkt i Google etter den aller siste og nye måten som man kan tjene penger på, og du har kanskje funnet noe som du virkelig har troen på – bra!, sier vi da, men ha litt is i magen og vent før du går videre med dine planer.

Blogging – en enkel vei?

Spørsmålet er vanskelig å svare på, enkelt og greit. Det finnes mange der ute som tjener forholdsvis mye penger, og du vil kanskje tenke på bloggerne der ute som har store annonseinntekter for et forholdsvis ‘billig’ arbeid. Dette er forsåvidt sant, men en annen sannhet er også at de har vært ekstremt heldige. Hvor mange bloggere tror du det finnes der ute? Hvor mange tror du som sitter med den samme drømmen og som skriver innlegg etter innlegg hver eneste dag med et håp om å fa stor trafikk til sine sider? De mest suksessrike bloggerne har tusener på tusener av besøk hver eneste dag på sine sider, og å oppnå et slikt tall er ekstremt sjelden og ekstremt vanskelig – det er man nødt til å være klar over. Disse bloggerne, som for eksempel Fotballfrue og Sophie Elise, har over lang tid bygd seg opp et merkevarenavn, og dette hører til sjeldenhetene. Så ærlig er vi faktisk nødt til å være. Konkurransen er så stor og nåløyet så trangt at det nesten er umulig – og sånn er det bare.

Internettkurs

Yes! Denne er en klassiker! Det tilbys utrolige mengder med kurs på nett for hvordan du skal oppnå suksess nettopp der: på nett. Det selges bøker, det tilbys online kurs, det tilbys det ene og det tilbys det andre. Vårt klare råd er derfor: ligg unna! Vet du hvorfor? Fordi dette er deres måte å tjene raske penger på! Disse kursene tilbyr ingenting av verdi, og hvis de gjorde det: hvorfor gi den store hemmeligheten fra seg? Hvorfor dele med hele verden hva det var som gjorde at de tjente seg store penger? Tenk litt på det, og du vil skjønne at dette er deres egne smarte måte å få store inntekter på. Kursene inneholder ingenting annet en store selvfølgeligheter som man klarer å tenke seg frem til selv.

Realiteten

Uansett hva det er du har funnet ut gjennom din endeløse søken etter måter å tjene raske penger på så koker det hele ned til dette: du kan glemme å sitte hjemme foran datamaskinen og se pengene trille ned i sparebøssen din. Ja, det finnes måter å tjene både store og raske penger på, men aldri uten at det ligger et betydelig arbeid i bunnen. Sjansen for at akkurat du er den som treffer på det helt ‘geniale nye’ til akkurat det riktige tidspunktet er nesten for en utopi å regne, og dette er det viktig at du innser. At du har pågangsmot og lyst til å tjene penger er alldeles glimrende, men husk bare på at ingenting kommer gratis.

Alle som har tjent og tjener store penger i dag har jobbet hardt for det. Det er smarte mennesker som har gjort de riktige tingene over lengre tid, og dette er det viktig å ha med seg.

Hva er den beste måten å tjene raske penger på?

Vi skulle ønske vi kunne gi deg et brilliant svar på dette spørsmålet, men sannheten er nok slik at det er hardt arbeid som kreves. Det beste vi faktisk kan råde deg til er å jobbe mer, og spare pengene du tjener. Opprett deg en investeringskonto på f.eks. Nordnet og sett en del av det du tjener inn i et godt fond med høy aksjeandel. Jo lenger du sparer og jo mer du sparer, jo mer vil du kunne tjene.

Ta en ekstravakt på jobben, eller finn deg en helgejobb som gir deg ekstrainntekter! Spar de pengene du tjener der og sett dem inn på en egen konto og videre inn i aksjesparing. Dette er en ærlig og god måte å tjene raske penger på!

Vær ærgjerrig med pengene dine og unngå sløsing. Du vil ikke tro hvor raskt det faktisk kan gå, og før du vet ordet av det har du 100.000 kroner på din konto. Og har du slike summer stående i aksjesparing vil du i løpet av få år kunne se en fantastisk utvikling for pengene dine. Du vil med månedlige innskudd også unngå mye av risikoen, og markedet vil sørge for at pengene vil jobbe for seg selv. Med andre ord: jo mer penger du har spart, jo mer vil du tjene!

Du kan lese mer om aksjesparing her – sett deg inn i dette og les artiklene. Dette kan være den beste investeringen av tid du har gjort.