Anbefalt: prøv en forbruksstopp i 2 uker!

Som kjent sitter pengene løst i mange lommebøker og kort her på berget, og derfor vil vi anbefale at du prøver noe som er litt spennende, nemlig en forbruksstopp!

En forbruksstopp vil være godt for mye og du vil selvsagt kunne spare en god del penger, men kanskje vil du også oppdage hva det er som virkelig er viktig her i livet.

forbruksstopp

Hva er en forbruksstopp?

Mange vil nok ikke kjenne til begrepet forbruksstopp og kanskje lure på hva det innebærer, og ikke minst hvorfor akkurat de burde prøve det. For å forklare det helt enkelt så er en forbruksstopp en periode hvor man rett og slett ikke bruker penger – man fryser forbruket for å si det slikt.

Nå er det imidlertid slik at majoriteten av den norske befolkningen ikke har muligheten til å bruke absolutt ingenting penger i for eksempel 14 dager – man må fortsatt bruke elektrisitet,vann, kjøretøy osv. – altså ting som koster penger. Dessuten må man også lagre opp både mat og hygieneprodukter, og dette er også noe som vil dra penger ut av kontoen.

Forbruksstoppen handler imidlertid om at du i en periode på 14 dager, eller uansett hvor lenge du måtte ønske, aktivt unngår å bruke penger. Selv om du må bruke penger til å betale en regning og kanskje på helt nødvendige ting som for eksempel drivstoff, så vil et slikt opphold i forbruket være en suveren måte å reevaluere økonomiske prioriteringer på, en flott måte å lære deg å sette pris å det du har og i tillegg gi sparekontoen din et skikkelig boost!

Hvordan starter du?

Å sette i gang er lett som bare det og det er bare å hoppe i det! I forkant av prosjektet kan det være greit å planlegge hva pengene du vil spare kommer til å gå til; kanskje en nødkonto med bufferpenger på, eller en ekstra innbetaling på et lån? Mulighetene er mange, så her er det bare oppfinnsomheten som setter begrensninger. Hvis du ikke har en slik plan vil du sannsynligvis ende med å blåse pengene avgårde når forbruksstoppen er over, og da vil hele poenget med en slik periode være ødelagt.

Ta en kikk gjennom fryseboksen din og i matskapet/spiskammerset og se hva du kan finne av mat der. Planlegg måltider for to uker og dra deretter på butikken og gjør de nødvendige innkjøpene. Ideelt sett burde man ligge unna disse innkjøpene, og heller spise opp det man har i huset – det er utrolig hvor mye mat som ligger i en fryseboks! Ønsker du fersk frukt og slik kan det være smart å legge av litt penger til det, slik at man kan skaffe seg det underveis.

Sjekk også om du har alt det andre som du har behov for i et hus, som for eksempel toalettpapir, tannkrem osv. Mangler du noe er det bare å handle inn. Husk også å fylle opp bilen med drivstoff, og ha gjerne ekstra drivstoff i en kanne hvis du bruker bilen mye. Målet er som sagt å ikke bruke penger i det hele tatt i denne perioden. Betal regninger som du vet vil forfalle før din økonomiske fasteperiode er over, slik at du er maksimalt forberedt!

Ta et skritt ut av forbrukersamfunnet og lev på siden i 14 dager – du vil bli overrasket over hvor komfortabelt det kan være.