Nordmenn er late i arbeidslivet!

Trond-Morten Lindberg, toppsjef i revisjonsselskapet BDO, sparer ikke på kruttet når han karakteriserer norske arbeidstakere som late! Han ser det som den mest naturlige konsekvens at produktiviteten i norsk arbeidsliv synker når arbeidstakerne reiser til hytten sin allerede på torsdag.

Brannfakkel

Uttalelsen som står på trykk i dagens utgave av Nettavisen kan vel knapt kalles for noe annet enn en brannfakkel og topplederen sier at temaet har opptatt han over en lengre periode, men at han nå ikke klarer å sitte stille å se på lenger.

Han understreker at den norske latskapen har kommet som et resultat av at AS Norge har hatt mange tiår med sammenhengende suksess, og at mange av rikets innbyggere har tjent gode penger uten å ha måttet jobbe spesielt hardt for det. En bunnsolid norsk økonomisk situasjon må ta mye av æren for at det har blitt slik.

Han drar paralleller til sin egen tid i USA hvor det å ta det med ro i gangene, ta hyppige kaffepauser og fridag på fredag var for fremmedord å regne. Sedatheten han ser her til lands finner man ikke maken til andre steder, og han sier, kanskje litt sarkastisk, at når man flytter fredagskaken til torsdag for at flest mulig ansatte skal få nyte godt av den, så er det et realt sykdomstegn i norsk arbeidsliv.

Lindberg sier også at det er lite som irriterer ham mer enn en bilkø til hytteoområdene allerde på torsdagene og at man skrur av jobbtelefonen når man går forlater arbeidsplassen!

Latere av oljerikdommen

Spørsmålet vedrørende om norske arbeidstakere er late eller ikke er ikke noe nytt, og vi har måttet finne oss i å bli sammenlignet med arbeidstakere i andre deler av verden som ser ut til å jobbe mye hardere enn oss. For temmelig nøyaktig et år siden publiserte Financial Times en artikkel om ståa i Norge, og kunne mer eller mindre konkludere med at oljerikdommen hadde gjort oss latere.

Diskuter gjerne saken på våre Facebook-sider.