Markedet for forbrukslån er stort i Norge og nå kommer en ny aktør på banen som ønsker å tilby nordmenn usikrede lån. Det er snakk om en ren internettbank ved navn Monobank som vil ta opp konkurransen med de øvrige aktørene på markedet.

Til tross for at norsk økonomi går stadig dårligere virker allikevel nordmenns lånevilje å være stor, og faktisk er gjelden til husholdningene er på sitt høyeste noengang. I løpet av de siste årene har gjelden doblet seg og nå vil altså Monobank ha en bit av kaken.

Forventer bunnlinje på 115 millioner kroner

Markedet for de såkalte usikrede forbrukslånene vokser hver år og det er dette som har ført til at en gjeng med avhoppere fra Skandiabanken har dannet Monobank. Banken har stor tro på den fremtidige driften og har overfor sine potensielle aksjonærer spådd en sterk vekst i utlån fra 270 millioner kroner i år til hele 3,1 milliarder kroner i 2020. Man forventer også lønnsom drift allerede fra neste år samt at bunnlinjen vil være på solide 115 millioner kroner i 2020. Dette tilsvarer i følge Dagens Næringsliv en avkastning på egenkapitalen på hele 30%.

Stor utlånsvekst på alle banker

Monobank har god grunn til å være optimistiske all den tid konkurrende banker kan vise til eventyrlig tall de siste årene. Bank Norwegian trekkes frem som et prakteksempel og der har man opplevd en årlig utlånsvekst på fantastiske 47% siden 2010. Verdien på aksjen har steget fra 2 kroner til 29 kroner i dag.

Også yA Bank og Komplett har gode tall å vise til og førstnevnte har hatt en utlånsvekst på 27% fra 2010. Når det gjelder Komplett har aksjen der steget fra 2,50 kroner til 6,80 kroner siden oppstarten i fjor.

Det er tidligere sjef i Skandiabanken Bent H. Gjendem som er konsernsjef i nye Monobank, og med seg å laget har han altså fått med seg en hel del andre som også tidligere har vært ansatt i den samme banken.

Så vil altså fremtiden vise om vi får oppleve et nytt forbrukslån-eventyr i Norge og om Monobank klarer å kapre en bit at lånemarkedet i Norge. Konkurransen er i alle fall hard og det er mange om beinet.