Lyst til å etablere en bedrift?

Hvis du har lyst til å starte en bedrift så kan vi faktisk berolige deg med at det er enklere enn du skulle tro – så lenge du ikke har planer om å være en storbedrift!

Vi har i vår artikkelserie ‘Bedriftsskolen’ skrevet enkelt om hva som kreves for å starte en bedrift, og ved å ta en kikk på disse kan vi hjelpe deg ett steg nærmere drømmen din.

Ikke vanskelig

Har du en idé som du har lyst til å sette ut i live gjennom en bedrift, så kan du gjøre det helt enkelt i dag. Man kan drive både enkeltpersonforetak og aksjeselskap alene, og ettersom kravet om aksjekapital nå har blitt satt ned til minimum 30.000 kroner er dette noe som er mulig for de aller fleste. For et enkeltpersonforetak kreves det ingen aksjekapital!

Besøk bedriftsskolen

Når man skal starte en bedrift er det imidlertid viktig at man gjør et grundig forarbeid, men ikke la deg finte ut av det: det trenger som sagt ikke å være komplisert, men det er allikevel smart å ha tenkt gjennom en rekke momenter før man bestemmer seg for å iverksette planen man har.

Hva artiklene inneholder

Man må ta høyde for forskjellige ting og i vår artikkelserie har vi satt fokus på avklaringer/forutsetninger, planlegging, etablering og vekst. Dette er en grov inndeling, men med innholdsrike artikler skal du kunne finne det meste av det du trenger der. Vi vil også fortløpende supplere med materiale på sidene slik at de etter hvert vil bli mer og mer komplett.

Du kan lese om hva du må ta høyde for før du i det hele tatt starter planleggingen, hva selve planleggingen består av, hvordan du skal få etablert bedriften din og hva som kreves for å få den igang samt hva du skal tenke på når din bedrift har kommet i gang.

Vi anbefaler at du tar deg tid til å lese gjennom disse artiklene hvis du har et ønske om å starte ditt eget levebrød, for når først dette frøet er sådd er det neste umulig å ikke la det spire. Vi kan også garantere deg mye moro, spenning og forventninger underveis i prosessen, og den dagen du sitter med et produkt eller en tjeneste som du kan leve av vil du med rette kunne kalle deg din egen herre!