Fra tid til annen dukker det opp noen verktøy som vi rett og lett er nødt til å trekke frem, og nettsidene til KVD faller så absolutt innenfor denne kategorien.

Hvis du er ute etter å kjøpe eller selge en bruktbil er det ingen tvil om at KVD Norge har en meget bra nettside som du kan dra god nytte av, og som i tillegg vil gi deg gode råd når det kommer til kjøp og salg.

400.000 bruktbiler bytter eier

I følge ABC Nyheter er det så mange som 400.000 nordmen som skaffer seg ‘ny’ bruktbil hvert år og da sier det seg selv at markedet for slike biler er veldig mye større enn nybilmarkedet. Problemet for mange er at de ikke har kunnskap om bil eller bilsalg og at det derfor kan være vanskelig å sette den riktige prislappen på bilen – og det er her KVD Norge kommer inn i bildet med sin nye tjeneste.

Hvis du skal selge bil eller kjøpe deg en bruktbil kan du helt enkelt gå inn på nettsiden deres og fylle inn registreringsnummeret på bilen du er interessert i å få kunnskap om. Deretter får du opp to forskjellige summer: én forhandlerpris og én pris som foreslås hvis man skal handle privat. Du får dermed en mer enn kvalifisert anelse om bilen du kjøper er overpriset, eller du kan få et godt råd om hva du kan forvente å få for bilen du skal selge.

Tjenesten er gratis og du får svar på sekundet etter at du har fylt inn opplysningene. Man kan også fylle inn tilleggsinformasjon som går på ekstrautstyr, om servicer er fulgt etc. for å få en så korrekt pris som mulig.

Svensk prosjekt

KVD er opprinnelig svensk og startet opp i nabolandet vårt i 1991. Nettsidene er en online markedsplass som rettet mot salg av bruktbiler på auksjon, og man tar også på seg jobben med å selge bilen din privat hvis du ønsker det.

Vegard Lunde, som er daglig leder i KVD Norge, har følgende kommentar om nylanseringen i Norge:

– Vi har laget et verktøy for alle som skal kjøpe eller selge bil. Ved hjelp av et tastetrykk kan du hente ut nøyaktig informasjon om hvor mye bilen din er verdt, akkurat nå. Og ikke minst kan du sjekke om selgeren har gitt deg en god pris på bilen du ønsker deg.

I fjor ble det faktisk gjennomført 17,4 millioner prisvuderinger for biler gjennom KVD, og det forteller ikke så rent lite om behovet for denne tjenesten. Lunde er helt sikker på at tjenesten vil bli populær også her til land. Han grunngir dette med at bilkjøpet er en stor investering, men at usikkerhet ofte preger handelen. Det er mange som har lite kunnskap om bil og når man nå har dette verktøyet for hånden står man utrolig mye sterkere når man skal på bilshopping!

Avanserte algoritmer

Prisberegningene som gjøres på KVD er ikke tilfeldige og preget av cirka-antakelser – vi snakker her om avanserte algoritmer som ligger til grunn, og det er kunnskap om omsatte bilmodeller over de siste 13 årene som er med på å danne grunnlaget for anslagene man får. Hver og en av bilmodellene som er inkludert i databasen har sine egne variabler for verditap og totalt sett er det 9.000 bilmodeller som er i denne basen. Databasen oppdateres også kontinuerlig med ferske salgstall fra hele landet, og det er veldig betryggende at erfaringen og kompetansen blant de ansatte i KVD er høy.

Når du verdivurderer bilen din på KVD er det derfor ingen tilfeldig pris som dukker opp! Prøv tjenesten her.