Som vanlig er vi opptatte av å gi våre lesere smarte økonomiske råd og jo enklere det er jo bedre blir det – og dette er et råd som både er lett og som kan gi betydelige innsparinger.

Dyre økonomiske uvaner

Fra tid til annen opplever de fleste av oss at lommeboken kan være nokså slunken, og da gjelder det å knipe der man kan. Det er jo en kjennsgjerning at ‘mange bekker små gjør en stor å’, og det skal du få et godt eksempel på her. Vi legger oss til en rekke dyre uvaner som kanskje ikke koster så mye der og da, men som tilsammen i løpet av et år utgjør ganske betydelige beløp. Det trenger ikke bare å være snakk om røyk, alkohol og snus, men også noe så uskyldig som kaffe!

Dette er et klassisk eksempel å bruke, og her er det de som bor i sentrumsnære strøk og som handler sin kaffe på kaffebaren hver morgen som skal føle seg truffet.

Overpriset kaffe

Det er populært å droppe innom kaffebaren om morgenen når man drar på jobb, men hvis man strammer inn på denne praksisen er det altså mulig å spare så mye som 9.000 kroner gjennom et helt år!

Som kjent er kaffen som selges på slike steder kraftig overpriset, og ved å droppe dette besøket hver morgen har du faktisk spart deg en sydenbillett i løpet av et år. Husk på at en slik kopp gjerne koster 40 kroner, og hvis du kjøper en slik hver arbeidsdag gjennom hele året vil dette faktisk summere seg til solide 9.000 kroner.

Hvis du i tillegg kutter ut noen andre småkjøp i tillegg er det ekstra mye å hente der også. Kjøper du smoothier eller vann på flaske? Å kjøpe vann er utrolig kostbart og egentlig helt unødvendig så lenge man faktisk har like godt vann i kranen på kjøkkenet. 3 slike flasker i uka gir en kostnad på rundt 3.000 kroner i året. Er du mye på kiosken og handler snop og brus der stiger kostnadene enda mer, og ser du stort på det vil dette bli ganske store beløp.

Ta med deg en kaffekopp med lokk hjemmefra, og er du slavisk avhengig av vann med kullsyre anbefaler vi naturligvis at du kjøper inn på butikken og ikke i kiosken.