Kiwi ønsker å bli billigere enn Rema 1000

Coops oppkjøp av ICA-gruppen første til at de store matvaregigantene har begynt å rasle med sablene sine, og aller høyest har NorgesGruppens billigbutikk, Kiwi, ropt!

Kiwi har sagt at de nå for alvor skal gå i krigen med Rema 1000 og at de på sikt skal bli den billigste tilbyderen av dagligvarer i Norge. Det betyr at norske forbrukere kan forvente sterkere konkurranse i tiden fremover.

Går i krigen

Dette er den første gangen Kiwi offisielt har gått ut og sagt at de ønsker å bli den billigste dagligvarebutikken i landet og for første gang kan man vel si at Rema 1000 har fått en seriøs utfordrer på akkurat dette feltet. Tidligere har det vært noen trefninger mellom butikkjedene hvor Kiwi har skrytt av å hatt den billigste frukten og dette har nærmest ført til panikk i rekkene til Rema 1000 som da har jobbet seg ned ytterligere på sine priser for å utkonkurrere Kiwi.

Nå ligger det altså an til at kjeden virkelig tar tak for å gi Reitan-gruppen den konkurransen de fortjener og som man vet så betyr større konkurranse bedre priser for forbrukerne. Tidligere har Kiwi gått i bresjen og fjernet momsen på frukt og grønnsaker noe som har ført til at både Rema 1000 og Coop har måttet følge etter.

Rema svarte umiddelbart

Sjefen for Rema 1000, Ole Robert Reitan, svarte umiddelbart på utfordringen fra Kiwi og nærmest garanterte at deres butikker bestandig skal være billigst å handle på, og det blir derfor spennende å se hvordan denne priskrigen vil utvikle seg. En ting som i alle fall er sikkert er at Kiwi skal ha skryt for å utfordre Rema 1000 så klart og tydelig, og det er veldig viktig at man har slike aktører på markedet.

Reitan forklarer at Rema 1000 har et bedre og enklere system som gjør at de alltid vil klare å tilby de billigste varene på markedet.

Utvalg

Den største forcen som Rema 1000s utfordrere har går nok på utvalget av varer, og da spesielt innenfor frukt og grønt. Dette er et område hvor Rema 1000 generelt sett har scoret nokså svakt og når de beste butikkene for salg av frukt og grønt skal kåres strekker som regel Reitan-gruppens butikker ikke til.

Norske forbrukere blir stadig mer kresne når de skal handle inn dagligvarer og det vil ikke bare være pris som vil være utslagsgivende for hvor man velger å handle. Det å få et godt sortiment av varer er også viktig, men dette igjen er en faktor som kan være med å drive prisene oppover. Hvordan Kiwi velger å kjøre løpet fremover blir veldig spennende – ikke minst for norske forbrukere og deres lommebok.