DinSide.no har testet den nyeste gadgeten fra Apple, nemlig Apple Watch, og her får du et lite sammendrag av deres inntrykk.

Det har vært en hel del ‘fuzz’ omkring denne klokken, og som vi skrev for en tid tilbake så var det liten begeistring å spore i moteverdenen for det nye dingsen.

Første nye produkt på 5 år

Lanseringen av Apple Watch er viktig for selskapet ettersom dette er den første nye produktserien fra Apple på 5 år – og den aller første nyvinningen under Tim Cooks regime.

Fikk testet demo

Da Apple-butikken i San Francisco åpnet dørene fikk DinSide-redaksjonen muligheten til å teste klokkene, men produktene man kunne ha på håndleddet spilte kun en demonstrasjon som man ikke hadde muligheten til å interagere med, mens man i større grad kunne teste ut de fastmonterte klokkene – ingen var dog koblet opp mot en iPhone.

Mindre enn ventet

Testpersonene ble litt overrasket over at den største av modellene var mindre enn ventet – dette gjaldt den på 42 millimeter. De fikk litt lite testtid med klokken, men inntrykket de satt igjen med var at både klokkens sammensetting og kvaliteten på designet var av god, gammelt Apple-kvalitet – og definitivt bedre enn øvrige smartklokker som har blitt testet ut.

Klokken har fått kritikk for å ha for dårlig ytelse og at den derfor har ‘hikket’ når den har drevet programmer. Dette merket de ingenting til, men ettersom det ikke ble en så grundig test som de ønsket og klokken ikke var paret med en telefon ble det vanskelig å komme med noen klar konklusjon der. Klokken skal visstnok bli merkbart tregere når lokasjonstjenestene er aktivert.

For de som ikke er steinrik er det to modeller som er gjeldende: Sport-varianten og Watch-varianten.

Sport- og Watchutgave

Sportutgaven har ikke safirskjerm, men er da også mye lettere, og har et annet materiale som skal være mer slitesterkt enn det såkalte Gorilla Glass som er å finne på iOS-produktene.

Watchutgaven har derimot safirskjerm og dette gjør den mer robust og slitesterk enn skjermen på en iPhone. Den skal etter sigende tåle både høye fall og en drill(!).

Spesiell knappfunksjon

Man har ikke muligheten til å skru på skjermen på manuelt vis, og knappen som finnes ved siden av den digitale kronen henter i stedet for frem kontaktene du har lagret. Den digitale kronen fungerer som forventet: du bruker den til å bla i listene og zoome i app-biblioteket.

Nye varslinger

Klokkene har også en avansert vibreringsfunksjon, og den har faktisk flere varianter enn hva en mobil har. Skjermteknologien er også lik den som finnes i styreflaten på den helt nye MacBook Pro og MacBook. Man kan endre ansikt på klokken ved å trykke ekstra hardt på klokkeskjermen, og man lures nærmest til å tro at det dreier seg om fysiske klikk.

Konklusjon

Førsteinntrykket til testpersonene er bra, men de lurer rett og slett på om man trenger en slik. De blir svar skyldig, og undrer på om den kanskje blir en forstyrrelse når man er sammen med andre fremfor å avlaste bruken av mobil.