I dag slippes de såkalte NFP-tallene i USA, og markedet venter spent på hva som vil presenteres der.

Tallene forteller hvor mange amerikanere som er i fullt arbeid, og rapporten er derfor en meget viktig indikator på hvordan helsetilstanden til USAs økonomi er.

Plus500

Viktige tall – tradere posisjonerer seg

NFP, eller Non Farm Payroll, forteller altså hvor mange amerikanere som er i fullt arbeid, men her er ikke bønder, statlig ansatte eller mennesker som jobber hjemmefra tatt med. Rapporten er som sagt sentral i den forstand at den forteller hvordan tilstanden i den amerikanske økonomien er.

I tillegg vil tallene har en innvirkning på den kommende rentebeslutningen som skal tas av den amerikanske sentralbanken Federal Reserve. Hvis tallene er sterke er det en god mulighet for at man får en ytterligere heving av renten i USA – og dermed kan faktisk spådommen om hele fire rentehevinger i 2016 bli en realitet. Investorer har bare priset inn to rentehevinger, og får man en økning på 1% i løpet av 2016 blir det virkelig interessant å se hvordan dette vil påvirke verdensøkonomien.

Sterke tall vil trolig styrke dollaren

CFD-tradere vil trolig følge dagens utvikling med argusøyne og hvis NFP-tallene er sterke vil dette trolig styrke dollaren. Dette vil gi mange gode investeringsmuligheter, og det er utvilsomt dette som er i ferd med å skje nå. Men; ingen garantier gis og det blir spennende å se hva som vil skje i løpet av dagen og kvelden.

Ønsker du å lære mer om trading? Besøk denne siden og lær mer om CFD handel.