Billig studentbolig hvis du tenker kreativt!

Boligmarkedet er tøft for studentene i de store byene, og mange har store problemer med å komme seg inn på leiemarkedet.

Det er imidlertid ikke bare mangelen på bosteder som er problematisk; også prisene gjør at mange studenter ikke har muligheten til å komme seg inn på markedet. Da gjelder det å være kreativ!

Bo i en campingvogn eller bobil!

Det finnes mange studenter som er virkelig kreative når det gjelder å skaffe seg en bosted mens studiene pågår, og enkelte har funnet ut at det å bo i en campingvogn mens man studerer er smart! En campingvogn vil være et billig alternativ for studenter, og i tillegg til dette gir det dem muligheten til å legge opp egenkapital – enten gjennom nedbetaling av et lån på vognen eller ved å ha muligheten til å legge til side penger.

Når man studerer leier man som regel leilighet/hybel, og som kjent så går disse pengene rett ut av vinduet og ned i lomma til en huseier. Hvis man går til anskaffelse av en bobil eller en campingvogn kan man heller bruke disse pengene til å betale ned på eget lån, og dermed opparbeide seg en egenkapital frem til man er ferdig å studere.

Når studiet er ferdig kan man selge vognen/bilen og faktisk sitte igjen med en pen slump penger – litt avhengig av hvilken investering man har gjort.

Meget høy standard

Mange unge mennesker vil nok riste på hodet over en slik løsning kanskje rett og slett fordi det vil oppleves som flaut, men har man en god plan så kan man virkelig komme godt ut av det til slutt. Hvis man har muligheten til å få hjelp av foreldrene kan man faktisk investere i en campingvogn som holder høy standard – og da mener vi virkelig høy standard. Mange av vognene som produseres i dag fremstår som små hotellrom og kan være et fullgodt boalternativ over en begrenset periode.

Vær klar over at man står trygt på helårs campingplasser, og hvis man kjøper den rette vognen og et skikkelig vinterfortelt, så vil man ha meget god plass å boltre seg på.

Vi kan vise deg et eksempel: En vogn som tåler vinteren godt vil være av merket KABE, og dette vil alle si seg enige i. Disse vognene er dyrere enn andre vogner, men har også en høyere kvalitet, og kommer i mange størrelser. KABE har imidlertid et merke som heter Hacienda, og som noen kanskje vet så er Hacienda et spansk ord som betyr stor eiendom eller hovedhus – og det er en grunn til at man har valgt et slikt navn.

En vogn som dette vil man kunne få til under 700.000 kroner hvis man velger et alternativ som er 1 år gammelt. Det man da får er en meget stor vogn som er over 8 meter lang, og altså helt på høyde med en vanlig hybel. I tillegg får man da et design og et uttrykk som man bare kan glemme å få på en sliten hybel, og som ikke det er nok så er den er jo ferdig møblert også! Det er muligheter for å få fast innlagt vann gjennom en slange, og bruker man et servicehus på campingplassen slipper man å tømme toalettet. Strøm er inkludert i leien av campingplassen, og hvis du som sagt har et vinterfortelt kan du virkelig boltre deg fyrstelig mens du er student!

Man kan også bo langt rimeligere enn dette hvis man ønsker det, og det finnes naturligvis eldre alternativer som vil bli mye billigere. Dette eksemplet var bare for å vise at man virkelig kan bo flott som student til en pris som er tilsvarende de å leie en leilighet.

Avtale med foreldrene

Det er mange foreldre som ønsker å hjelpe barna sine mens de studerer men det er få som har muligheten til å hjelpe dem med å komme seg inn på boligmarkedet – det er den harde realiteten. En campingvogn kan være en løsning som langt flere vil ha muligheten til å hjelpe til med, og i hvertfall med å garantere for lånet. Inngå gjerne en avtale med foreldene dine om at de kan stå ansvarlige for lånet, men at du betaler avdragene på vogna hver måned i stedet for å leie en hybel/leilighet. Når studiene dine er ferdig kan du selge vognen og høste gevinsten av det du har betalt inn. I tillegg til å ha bodd billig har du betjent et lån på et objekt som du i etterkant kan selge med gevinst, og da har du faktisk skaffet deg egenkapital som du kan bruke den første gangen du skal søke om boliglån.

Sparte over 300.000 kroner

Studentparet Stian og Susanne ble sommeren 2013 intervjuet av Aftenposten, og disse to bodde i en campingvogn på Sola ved Stavanger. På daværende tidspunkt hadde de bodd der i to år på heltid mens hun studerte og han jobbet som 3D-animatør. Planen deres var å selge vognen i 2014 og deretter ta et friår på Bali, og i løpet av denne perioden hadde de da lagt av omtrent 300.000 kroner som de skal investere i bolig!

Skal du begynne å studere, eller sliter med å finne deg en egnet bolig kan derfor dette være en god løsning – det er i alle fall verdt å tenke på!