Markedet for virtuelle assistenter er i stor vekst og nå kan du rett og slett være assistent for en hvilken som helst arbeidsplass over hele verden – med base i ditt eget hjem!

Som virtuell assistent kan du i praksis jobbe fra hvor du måtte ønske og markedet er så definitivt til stede for at du skal kunne finne deg arbeid som ikke behøver personlig oppmøte. Det eneste du er avhengig av er en datamaskin og en internett-tilkobling.

jobb hjemme fra virtuell assistent

Hva gjør en virtuell assistent?

Spørsmålet kan heller omformuleres: hva er det egentlig en virtuell assistent ikke kan gjøre? Svaret på det er kort og godt: ikke mye! I praksis betyr det at alle mulige tjenester som en arbeidsgiver vil ha behov for å ha utført vil kunne utføres av deg. Vi snakker design av websider, oversettelser av nettsider, tekster, brev, mails etc, regnskapsføring, SEO-arbeid, programmering – ja kort og godt alt mulig som ikke krever fysisk involvering fra din side.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er nokså enkelt faktisk. Du registrer deg bare en konto på Freelancer.com, og dermed kan du starte arbeidet.

Dette er en diger markedsside for outsourcing av arbeid på nett og du kan der tilby dine tjenester ved å by på prosjekter som legges ut. I starten kan det hende at du vil måtte gå ganske lavt for å få napp, men det handler rett og slett om å knytte til seg kontakter. Jo flere kontakter du skaffer deg og jo bedre og raskere du gjør jobben din, jo mer arbeid vil du kunne skaffe deg. Husk også at fornøyde arbeidsgivere gjerne tar kontakt med deg igjen for å få annet arbeid gjort.

På Freelancer.com har man også et system som lar brukerne gi karakterer til hverandre, og da forstår du naturligvis at det viktig å gjøre et godt inntrykk. Betaling er enkelt og foregår via PayPayl.

Kom frem med dine ferdigheter

Har du spesielle ferdigheter eller utdannelse som er relevant? Få den ned på din profil på Freelancer.com og vis verden hva du kan. Som sagt: kjemp med nebb og klør om de jobbene som er aktuelle for deg og skryt av det du kan prestere – men husk på at arbeidet du leverer da må matche det du faktisk lover.

Logg inn på Freelancer og du vil bli overrasket over hvor mye arbeid som ligger og venter på deg!