Med internetts sterke posisjon i verden i dag ligger alle muligheter åpne for oss, og det gjelder spesielt for de aktive forbrukerne. Nordmenn blir mer og mer interessert i å finne ut hvordan de kan være smarte forbrukere, og behovet for slik kunnskap er derfor økende.

forbrukertips-hender-regninger

Forbrukersamfunnet er utfordrende og i dagens Norge flyr pengene ut av lommeboken nesten like fort som de kommer inn. Det gjelder derfor å ha kunnskap om hvordan man skal få endene til å møtes, samt hvordan man kan klare å spare penger – og det er nettopp denne kombinasjonen som krever gode forbrukertips.

Den smarte forbrukeren

Den smarte forbrukeren er den som er ute etter å tilegne seg kunnskap om hvordan han på best mulig vis kan benytte den inntekten han/hun har. På denne viset vil man kunne forvalte inntekter og utgifter på et slik måte at man skaffer seg romslighet i økonomien og dermed handlingsrom til å gjøre de riktige valgene som er så viktig for fremtiden. Valgene vi snakker om dreier seg om pensjon, bufferkontoer med nødpenger på, sparing for å hjelpe egne barn, ferier, investeringer og mye annet.

Det handler derfor om å være fokusert og å tenke at det å være klok i forbindelse med bruk av penger dreier seg om mer enn bare å få inn lønnen, betale utgiftene og bruke opp resten.

Finn ressursene

Det finnes utrolig mange måter å tenke smart på når det gjelder økonomi, men det gjelder derfor å finne de rette ressursene for å kunne nå disse målene. Det er akkurat dét vi på ToppFinans har satt oss som mål å kunne tilby våre lesere, og gjennom en rekke artikler forsøker vi å belyse forskjellige måter man kan tenke økonomi på. Vi har delt artiklene våre inn i fire forskjellige kategorier, slik at man på enklest mulig vis kan finne det man er ute etter.

I tillegg har vi også en nyhetstjeneste på forsidene vår som med jevne mellomrom vil komme med tips og råd, samt aktuelle nyheter som vil kunne være nyttig for leserne.

Hva handler det om?

Det handler altså om å bruke penger på den rette måten, og det er det vi har fokusert på her på sidene våre. Vi har også lagt vekt på hva mennesker som befinner seg i de forskjellige aldersgruppene burde tenke på rent økonomisk, både når det gjelder den nåværende situasjonen de befinner seg i, men også når det gjelder de langsiktige målene de burde ha – for det er mye å tenke på.

Noen av artiklene går også på rene forbrukertips som f.eks. hvordan man skal sikre seg mot id-tyveri, hvor viktig det er med økonomisk troskap i et parforhold, samt hvordan barn virker inn i familiens samlede økonomi – du vil bli overrasket over hvor mye penger betyr i livet til oss mennesker, og det er nettopp derfor det er så viktig å ha kunnskap om dette temaet.

Det er derfor bare å la deg føre rundt på våre sider og kikke på våre forskjellige artikler – det er mange nyttige ting å få med seg her, og kanskje kan du ta dine første skritt mot en finansiell ny verden hvor du har overskudd på bankkontoen din!

Her finner du våre artikler om forbrukertips:
* Sikre deg mot ID-tyveri
* Økonomi for unge mennesker
* Økonomitips for de i 20-årene
* Slik bør du bruke penger i 30-årene
* Pengeråd for deg som er i 40-årene
* Vær trofast – også økonomisk
* Barns innvirkning på økonomien
* Slik sparer du penger på mat