Bredbånd har ingen standard definisjon knyttet til seg, men det er en felles forståelse at det dreier seg om høyhastighets-tilkobling til internett som gir oss muligheten til telefoni, direkteoverføring av bilde og lyd samt rask internettsurfing.

De aller fleste har i dag en permanent internettilkobling via for eksempel fiber, mens det finnes også andre løsninger som for eksempel mobilt bredbånd som lar oss ha internett på hytten eller andre steder hvor fast tilkobling ikke er en mulighet.

Kravene våre

Kravene våre til internett er i dag høye og med fast, kablet tilgang, som for eksempel Altibox, behøver man ikke å forholde seg til hvor mye data man bruker. Når vi snakker om datamengder så betyr det enkelt og greit at alt vi gjør på nett måles i forskjellige enheter som megabyte og gigabyte. Når vi laster inn en nettside, lytter til musikk eller ser film bruker vi data, men som sagt behøver vi ikke å forholde oss til det når vi har fast tilgang rett fra ‘veggen’ i huset.

Sammenlign det gjerne med når du bruker 3G eller 4G på mobiltelefonen din når du er ute og reiser. Da er man som regel veldig påpasselig med ikke å bruke nettet for mye fordi det blir for dyrt – og det er mengden data og prisen på data som avgjør hvor dyrt det blir!

Mobilt bredbånd – mer populært

Vi er stadig på farten og setter høyere og høyere krav til hvordan vi vil ha det rundt oss. I en svært teknologisk hverdag hvor mange har jobben med seg overalt har mange et ønske om å kunne ha høyhastighets internett tilgjengelig uansett hvor de måtte være. Mobilt bredbånd har derfor blitt veldig populært og noe som stadig flere benytter seg av. Ulempen med mobilt bredbånd er at man må ha et bevisst forhold til bruken ettersom man da får en kvote hver måned som man kan bruke. Dette betyr at å se filmer, lytte til musikk, bruke YouTube etc. som regel bør bortprioriteres. For vanlig surfing går det som regel greit, og det å gjøre jobben sin over et mobilt bredbånd blir derfor som regel uproblematisk.

Å ha muligheten til å kunne jobbe fra hytten, bilen, campingvognen eller båten er i dag et reelt alternativ og det er derfor leverandører av mobilt bredbånd opplever vekst og stor etterspørsel av sine tjenester. Å finne det billigste og beste mobile bredbåndet kan derfor være en utfordring, men det finnes flere gode alternativer.