Strømprisene er noe som opptar de fleste av oss og det er ikke uten grunn. Kostnadene forbundet med oppvarming av hus og vann, samt det generelle forbruket av elektrisitet, utgjør en betydelig del av vårt budsjett.

Selv om strømregningene spiser opp en stor del av overskuddet i en husholdning er det mange som forholder seg likegyldig til hvilken strømpris de betaler, og dette er noe vi ønsker å sette søkelyset på.

Vær aktiv – spar penger!

Det er de samme mekanismene som gjelder for billige strømpriser som for alt annet i samfunnet: skal man få de gode tilbudene og de beste prisene er man nødt til å være aktiv. Billig strøm og nettleie må man derfor lete målbevisst etter, og det er ingen tvil om at det er gode penger å hente her.

Det dessverre slik at kraftselskapene ikke belønner lojale kunder slik man kanskje hadde sett for seg, og det er gjerne i nytegningsfasen at man blir lokket med gode tilbud. Prisene skrus gjerne opp når tilbudsperioden er over og da er man tilbake i det sporet hvor man kanskje startet – altså ved å betale for mye for strømmen enn hva man egentlig er nødt til.

billig-strøm

Utvalget er stort

Norge er en kraftnasjon og vi produserer mye ren kraft ved hjelp av vann, og derfor finnes det naturligvis mange aktører på markedet. Noen kraftprodusenter har satt geografiske begrensninger for hvem de ønsker å tilby strøm til, mens andre godtar kunder fra hele landet.

Ved å benytte seg av Konkurransetilsynets kraftprisoversikt gjør man jobben enkel når det gjelder å finne den aktøre som tilbyr den billigste energien på markedet.

Ved å oppgi bostedskommune og forventet forbruk får du opp en liste som gir deg de billigste alternativene på kraftmarkedet som er tilgjengelig der du bor, og dette er et veldig godt verktøy som du kan benytte deg av.

Enkelt å bytte

Mange tror feilaktig at det er vanskelig og mye arbeid å bytte strømleverandøer, men dette stemmer altså ikke. Ved å oppsøke den aktuelle kraftprodusenten man ønsker kan man med største letthet foreta et bytte, og alt dette foregår naturligvis på nett. Som regel trenger man bare å fylle inn noen få opplysninger og sende inn, og deretter vil den nye leverandøren gjøre resten av jobben for deg. Dette er fort gjort og helt ukomplisert, og du vil faktisk kunne merke betydelige innsparinger på en billig kontra en dyr strømleverandør.

Når dette er gjort kan du enkelt og greit benytte deg av kraftprisoversikten med jevne mellomrom for å sjekke om leverandøren din fortsatt holder seg i det laveste prissjiktet. Når du opplever at den sakker akterut i forhold til andre kan du rett og slett bare bytte leverandør igjen.

Husk på at det ikke er noe poeng i å være lojal ettersom det ingen vil takke deg for det.

Finn den billigste strømprisen og spar penger når du har muligheten til det!