• 1,1 mill. kunder
 • 3100 GWh produksjon
 • 10 ulikestrømavtaler
 • Hafslund er et stort og velrennomert konsert som tilbyr strøm til både privat-og bedriftsmarkedet over hele Norge. I starten av 2015 hadde selskapet nesten 1,1 millioner strømkunder fordelt over Norge, Sverige og Finland, og dette sier ikke så rent lite om hvilken posisjon selskapet har i det nordiske kraftmarkedet i dag. Hafslund er heleier av en rekke kraftselskaper i de nevnte landene og her kan det være greit å vite om kjente aktører som NorgesEnergi, Hallingkraft, Fredrikstad EnergiSalg og svenske SverigesEnergi.

  Hafslund styres etter tre forskjellige kjerneverdier, og disse verdiene skal gjennomsyre deres arbeid. Det er derfor verdiene redelighet, mot og humør som står i fokus for Hafslund, og det er nettopp dette vi som kunder, samarbeidspartnere og leverandører skal forvente av dem.

  Med redelighet tenker selskap at man skal vise respekt og tillit over forandre samt at man skal ta ansvar og holde det man lover. Når det kommer til mot som verdi gjelder det for Hafslund å fremstå som en aktør som tør å være initiativrik og som tør fordre. Mot handler også om å tørre å feile. Ved å vise engasjement ønsker organisasjonen å skape glede ved å arbeid samt at de setter pris på humor og moro.

  Fordeler:

 • Kjent aktør
 • 1,1 millioner kunder
 • Mange kraftavtaler
 • Etisk handel
 • Høy grad av fornybarhet
 • Konkurransedyktige priser
 • Strømavtaler

  Hafslund tilbyr i alt 10 forskjellige strømavtaler pr. idag, og i avsnittene under kan du lese mer om de forskjellige og hva som er fordelene med disse.

  Spot med prisovervåkning

  Strømavtalen spot med prisovervåkning innebærer at den strømprisen du betaler følger utviklingen på kraftbørsen, og at du får jevnlig informasjon om endringer. Hafslund vil her varsle deg i det øyeblikket de mener at det kan være lurt å gå for inn for avtalen som heter Maksprisgaranti, og denne kan du lese om lenger ned i omtalen.

  Med denne strømavtalen har du muligheen til å velge den betalingsløsningen du ønsker.

  Kostnad: Kr. 49,90 pr. mnd. og et påslag på 3,95 øre/kWh.

  webSpot

  webSpot er en spotprisavtale som er blant de billigste i landet og passer perfekt for deg som ønsker at alt skal foregå 100% elektronisk. Denne avtalen har ingen påslag og følger derfor utviklingen på kraftbørsen. Dette avtalen kan du kun bestille over nett, og forutsetter at du godtar å få elektronisk fakturering og avtalegiro. Kundeforholdet administreres inn på ‘Min Side’ hos Hafslund.

  Kostnad: Kr. 15,90 pr. mnd. + Hafslunds innkjøpspris på kraftbørsen. Ingen påslag.

  Strøm med VG+

  Strøm med VG+ er et interessant tilbud som gir det tilgang til VG+ på nett i ett år samt en måned med Grønt Valg. Grønt valg innebærer at man støtter miljøet med 1,50 pr. dag, og dette betaler altså Hafslund den første måneden.

  Utover dette er avtalen en spotprisavtale med prisovervåkning.

  Kostnad: Kr. 49,50 pr. mnd. og et påslag på 3,95 øre/kWh.

  Variabelpris

  Variabelpris fra Hafslund er en strømavtale for deg som gjerne vil ha større forutsigbarhet enn hva du får med spotprisavtale. Endringer i prisen varsles derfor 14 dager i forkant, og følger markedsprisen. Prisendingen får du varsel om enten på SMS eller epost.

  Kostnad: Kr. 49,50 pr. mnd. og 36,95 øre/kWh (eksempel strømpris fra 02.03.2015)

  Direkte variabelpris

  Også dette er en avtale for deg som vil ha forutsigbarhet i strømprisene, og endringer i prisene varsles du om på SMS eller epost 14 dager i forveien. Prisen følger markedsprisen men forutsetter at du har eFaktura eller AvtaleGiro.

  Kostnad: Kr. 0 pr. mnd. og 33,90 øre/kWh (eksempel strømpris fra 02.03.2015)

  Fastpris

  Dette er strømavtalen for deg som ønsker å ha fullstendig kontroll på prisen du skal betale. Her får du derfor fast pris på strømmen i ett år, og dette er altså den avtaletypen som tilbyr den største forutsigbarheten. Avtalen er bindene ut avtaleperioden.

  Kostnad: Kr. 49,90 pr. mnd. og 37,90 øre/kWh (gjeldende pris)

  Direkte fastpris

  I likhet med avtalen ovenfor er dette en avtale som gir deg forutsigbar het i prisen ett år frem i tid, og avtalen er som sagt bindende ut periode. Direkte fastpris krever at du har eFaktura eller Avtalegiro.

  Kostnad: Kr. 0 pr. mnd. og 39,40 øre/kWh (gjeldende pris).

  eSpot

  eSpot er spotprisavtalen for deg som bruker enten eFaktura eller AvtaleGiro, og det er nettopp spotpris som anbefales av de fleste ekspertene. Her følges prisene på kraftbørsen og det er ingen bindingstid på dette produktet.

  Kostnad: Kr. 39,90 pr. mnd. og et påslag på 3,0 øre/kWh.

  Garantipris

  Med Garantipris-avtalen er du sikret en prisgaranti som går opp mot de ti største strømleverandørene på markedet. Det betyr kort og godt at årsprisen du betaler for strøm er minst like bra som gjennomsnittsprisen til de ti største leverandørene av strøm, og den er da basert på variabelprisen til disse.

  Det er markedsprisen som følges og produktet har ingen bindingstid.

  Kostnad: Kr. 49,90 pr. mnd. og 37,91 øre/kWh (eksempel strømpris fra 02.03.2015).

  Maksprisgaranti

  Dette er en avtale som gir deg en garanti mot de høye strømprisene, og det innebærer kort fortalt at pristoppene kutten. Strømprisen følger spotprisen på markedet men stiger kun opp til avtalt makspris, og dette vil følgelig sørge for forutsigbarhet.

  Maksprisgarantien er på 49,90 øre/kWh.

  Kostnad: Kr. 69,90 pr. mnd. og et påslag på 5,95 øre/kWh

  Kundefordeler

  Hafslund har flere kundefordeler som de kan lokke oss med og først og fremst er det den velkjente Hafslundbonusen vi tenker på. Med Hafslundbonusen sikrer du deg bonus hver gang du handler hos samarbeidspartnerne til strømgiganten, og det betyr at du tjener opp penger for hvert kjøp du gjør.

  Denne bonusen kan du faktisk betale med den neste gangen du foretar et kjøp i den samme butikken, og all bonus registreres via ditt vanlige bankkort. Dette gjør det til en enkel bonus å dra nytte av, og det liker vi svært godt. Bonusen er registrert på ‘Min Side’ hos Hafslund dagen etter kjøpet.

  Den oppsparte bonusen kan du bruke via mobilen din eller ved å printe den ut før du drar hjemmefra og til butikken. Det koster ingenting og gir deg mye gratis!

  Når du blir medlem av Hafslundbonus får du også et gavekort på 2500 kroner!

  Butikker som er tilknyttet Hafslundbonus:
  * Lampehuset
  * Flügger Farve
  * Ferner Jacobsen
  * Mittdekkhotell.no
  * Superdry
  * Opt Bilpleiesenter