Er du en av de som har en glitrende kredittscore? I så fall er det helt fantastisk, men dessverre er det mange som ikke er i den samme situasjonen. Heldigvis er det håp!

Kredittsjekken du må gjennom før du kan søke om lån og kreditt kan ødelegge mye for deg, men la ikke dette stoppe deg. Det er noen kjennetegn som karakteriserer mennesker som kommer godt ut av en kredittvurdering, og det er slett ikke så vanskelig som du skulle tro. I vår artikkel vil de se hvordan du kan forbedre din egen kredittscore slik at du du blir bankenes nye yndling.

Kunnskap

Kunnskap er bestandig bra! Men hva har det egentlig med dette å gjøre? Jo, visste du at du har muligheten til å kjøre en kredittsjekk på deg selv? Du kan enkelt bestille en slik sjekk hos f.eks. AAA Soliditet for 50 kroner, og gjør du det får du vite hvordan din kredittverdighet ser ut. Å ha kunnskap om dette vil gi deg muligheten til å justere deg inn og vite hva det er potensielle utlånere vil se før de eventuelt tilbyr deg lån.

Sett mål og følg en plan

Når gjelder kredittscoren så er naturligvis din personlige økonomiske situasjon meget viktig. Det betyr at du bør tenkte på din økonomi akkurat som en forretningsmann tenker på sin bedrift: sett deg mål og følg dem, og ha hele tiden kontroll på pengeflyten din. Det innebærer at du må ha kontroll på gjeld og utgifter og at inntektene alltid skal dekke disse før noe annet. Gjør du det vil du bestandig ligge i forkant og vil da ha sjansen til å legge av penger som du kan spare.

Å betale dine regninger og utgifter er det viktigste du kan gjøre for å få en god kredittscore, og å holde forbruket ditt i tøylene og planlegge fremover, slik at du kan bygge et lite krisefond av penger, vil også være veldig viktig. Kommer det uventede utgifter vil du dermed ha muligheten til å betale dem uten å måtte ta opp et lån. Et mål kan f.eks. også være å betale ned et kredittkort så fort som mulig – følelsen når noe slikt er i boks er utrolig god og ikke minst motiverende.

Ta en feiring når du fortjener det!

Selv små mål er viktig å feire, og ved å markere disse kan man motivere seg selv til å jobbe mot det neste ‘nivået’ når det kommer til din personlige økonomi. En måte å gjøre dette på er å kanskje å kjøpe seg en liten ting man har lyst på, men det er jo naturligvis ikke noe poeng i å overdrive feiringen heller. Kanskje kan en flaske god champagne være belønning nok for et oppnådd mål, f.eks. når du har klart å sette av en viss sum penger? Det er ikke så mye som skal til, og hvis du kjenner etter er vi sikker på at du føler en viss motivasjon bare av å lese dette. Husk at alt det som er positivt med din økonomi også vil spille inn positivt på din kredittverdighet.

Ingen snarveier

Det finnes ingen snarveier når det gjelder økonomisk suksess – kun hardt arbeid. Solide og faste pengevaner er like sunt som å spise sunn kost og trene regelmessig. Ikke foreta noen krumspring for å rette opp for dine tidligere uvaner ettersom dette er en kamp som du nesten garantert vil tape. Vær sterk og hold deg til det budsjettet du har lagt slik at du senere kan nyte et langt lavere stressnivå, og samtidig en høyere kredittscore!

Sakte og rolig

Som vi allerede har nevnt; ikke ta noen snarveier med din personlige økonomi. Når det kommer til kreditt og finans er det viktig at du tar deg tid når du skal ta de store avgjørelsene. Holder du deg unna kredittkort og ikke søker om unødvendig kreditt vil du klare deg helt fint. Ikke hopp på et tilbud som gir deg en flott TV på nedbetaling over 3 år, for det er slike impulshandlinger som vil kunne ha innvirkning på din kredittverdighet.

Det mange elementer som vil ha innvirkning på din kredittscore og disse kan du lese mer om her. De små vanene vi har gått gjennom i denne artikkelen kan forhåpentligvis være med på å gjøre det enklere for deg å få en bedre hverdagsøkonomi. Er du allerede på rett spor eller er dette ting du kunne ha blitt bedre på? Det er kun du som vet svaret og kun du som kan gjøre de nødvendige endringene!