Lån via sms er noe vi ikke er ‘bortskjemt’ med i Norge i dag og dette er et produkt som ikke tilbys her til lands. Om det er noe som vil komme i fremtiden er usikkert, men det spørs vel om det stemning for det i finanskretsene hos myndighetene.

Slike lån er derimot nokså vanlig i Sverige og der kan man altså søke sms lån og få innvilget beløp som ligger i det lavere sjiktet. Her får man svar nokså kjapt og søknadsprosessen er i tillegg gjort veldig enkel.

sms-lån

Det norske alternativet

Det norske alternativet i så måte må bli å søke lån fra ens egen mobiltelefon, og her er det flere aktører som har gjort en god jobb. Her har fokuset vært å lage spesialtilpassede sider for bærbare enheter som gjør denne prosessen nesten like rask og enkel som et lån via sms, og dette er naturligvis positivt for forbrukerne.

Enkelte av aktørene har sågar løsninger som gjør at du kort tid etter innlevert søknad kan motta oppdateringer på hvordan søknadsprosessen går via sms og epost. Det blir selvfølgelig ikke helt det samme som å søke lån med sms men et tilnærmet produkt som etter vår mening faktisk er litt mer raffinert.

Hvis man ønsker å kunne tilby kunder lån gjennom mobiltelefonen er det som sagt viktig at brukergrensesnittet er så enkelt og oversiktlig som mulig og vi mener at enkelte av aktørene i lånemarkedet langt på vei har klart å utvikle en god plattform som er lett å bruke. En god kundeoppfølging er også essensielt ettersom dette vil få kunden til hele tiden å føle seg involvert og informert – det er tross alt kunden som er i sentrum og dét virker det som om noen er i ferd med å forstå.

Mens svenskene altså kan søke om lån via en enkel tekstmelding får altså vi her på berget nøye oss med å bruke en annen plattform – men vi er fortsatt på mobiltelefonen!