Et smålån er, som navnet ganske korrekt beskriver, et lån som er forholdvis lite. I tillegg til dette kjennetegnes det ved at det har en kortere nedbetalingstid enn det mer kjente og tradisjonelle forbrukslånet.

Et mini-forbrukslån

Et smålån er, uansett størrelsen på lånet, et forbrukslån og det har altså fått sitt navn ettersom beløpene som her tilbys er lavere enn vanlige lån. Det betyr at man fortsatt kan bruke pengene man låner til akkurat hva man vil, samt at man ikke behøver å stille sikkerhet for pengene.

Når det gjelder lånebeløpene så kan mikrolån gjerne strekke seg fra 5.000 kroner og opp til 50.000 kroner, mens de regulære lånene starter på 25.000 kroner. Har du derfor ikke behov for de helt store summene og har beregnet kortere nedbetalingstid kan derfor et produkt som dette være midt i blinken for deg.

Har man f.eks. et akutt behov for 10-15.000 kroner vil det derfor være unødvendig å ta opp et lån som er mye høyere enn dette. Mange vil kanskje her argumentere for å bruke et kredittkort, men hvis man ikke klarer å betale ned det man er skyldig før den rentefrie perioden er over vil også kredittkortet bli dyrt. Har man planer om å nedbetale over tid kan derfor et lån som dette være et godt valg – man må veie alternativene mot hverandre.

Hvis du trenger å låne mindre penger som svensk, sjekk ut ulike lån på smslånen.se.

Smålån

Etableringsgebyrene er lavere

Renten er noe høyere enn på de øvrige forbrukslånene, og man kan derfor undre seg på hva som er hensikten med dem. For det første har de gjerne noe lavere etableringsgebyr enn de andre lånene, og har du behov for et lite beløp vil det derfor ikke være hensiktsmessig å betale et dyrt etableringsgebyr. Det betyr at et tilbud som dette faktisk kan være billigere, men det kommer naturligvis an på situasjonen. Her må man vurdere forskjellige løsninger opp mot hverandre og gå for den som blir billigst.

Null sikkerhet

Denne finansieringsformet er et usikret lån og uten sikkerhet blir naturligvis rentene høyere, men slik fungerer som kjent markedskreftene. Banken tar derfor ingen pant i din eiendom eller dine eiendeler for å låne ut pengene, og det er denne manglende sikkerheten de høyere rentene kompenserer for. Det faktum at det er usikret er allikevel det som gir lånet den største fordelen: at du kan bruke lånet til hva som helst.

Nyttig informasjon på våre sider

ToppFinans.com tar sikte av seg på å være en ressurs for mennesker som har finansielle spørsmål eller behov. På våre sider vil du derfor kunne finne nyttige artikler om både forbrukslån, kredittkort og en rekke andre temaer. Ta også en titt innom vår artikkelbase for å finne ut hvordan du som forbruker best kan forholde deg til den utfordrende økonomiske hverdagen.