Spar penger ved å benytte deg av rabattkoder

Som et nettsted som fokuserer på at våre lesere skal spare mest mulig er det naturligvis helt på sin plass å lage en egen side som handler om rabattkoder og kupongkoder.

Det er bestandig mulig å spare penger, og det er mange små grep man kan gjøre som sørger for at hverdagen blir lettere økonomisk, og én av disse metodene er å benytte seg av såkalte rabattkoder.

rabattkode

Hva er rabattkoder/kupongkoder?

Rabatt- og kupongkoder er enkelt og greit ‘koder’ man oppgir for å få tilgang til en spesiell rabatt i en nettbutikk. Slike rabatter er noe vi vanligvis forbinder med de gode gamle papirkupongene vi får i posten, men dette har altså spredt seg til internett i stort monn. Alle som er medlem av Coop opplever at man av og til får tilsendt små hefter som inneholder kuponger med strekkoder som gir rabatt på utvalgte varer, og disse kan man ta med i butikken og få scannet og dermed motta varen til en redusert pris.

Prinsippet er altså det samme når det gjelder rabattkoder, og hvordan disse fungerer vil variere. Noen ganger får man en tallkode eller bokstavkode, mens man andre ganger følger en link for å få tilgang til et spesielt tilbud. Hvordan man får tak i slike koder skal vi se nærmere på lenger ned i artikkelen.

Hva ligger i en slik kode?

Vi har allerede nevnt at man med koder som dette kan få varer til reduserte priser, men man kan også nyte godt av andre fordeler. Noen ganger kan det for eksempel dreie seg om gratis frakt hvis man bestiller varer eller man kan få noe ekstra med på kjøpet. Alle som bestiller varer på nett kjenner til at fraktkostnadene her til lands kan være betydelige, så har gjelder det å ta det man får! Det er egentlig bare fantasien som setter hindringer hos tilbyderne av varer, men én ting er hevet over enhver tvil – det er definitivt gode penger å spare hvis man er litt observant og bevisst.

Hvordan brukes slike?

Når man handler i en nettbutikk avsluttes handelen ved at du kommer til en kasse eller betalingsside. Her vil man ofte kunne finne et felt hvor man kan fylle inn en kupongkode og når man gjør dette vil tilbudet automatisk slå inn. Sjekk også betingelsene for din rabattkode, for her kan det være flere ting man må være observant på. Noen koder får man uten betingelser, mens andre krever at man handler for et minimumsbeløp eller noe lignende. Det kan også være utløpsdatoer på noen kupongkoder, så man må uansett holde seg orientert om hva som gjelder for hver enkelt kode. Det kan også være slik at man faktisk må ta med seg en kode man har funnet på nett og oppgi den i en fysisk butikk når man skal handle.

Hvor finner man dem?

Det finnes mange nettbutikker som tilbyr slike tilbud til sine kunder, og her må man bare være oppmerksomme og følge med. Man kan ofte dra fordeler av å være mottaker av nyhetsbrev, for slike informasjonsmailer er nettbutikkene glade i å sende ut, og her følger det ofte direkte eller indirekte tilbud ved bruk av koder.

Bruk som sagt nettsidene der du handler ofte og sjekk ut om de har slike kupongkoder på sidene sine, men ofte er det slik at du som sagt må abonnere på nyhetsmailer fra de forskjellige butikkene. Det finnes også flere nettsteder som har spesialisert seg på å samle inn slike koder, og som sagt er det mulig å tjene bra med penger på slike.