Økonom mener det er lite å tape på å binde rentene i dag

Det er utvilsomt mange som er i tenkeboksen og lurer på om de skal binde boliglånsrentene eller ikke, og fra eksperthold meldes det at tidspunktet kan være det riktige nå.

Det er Jon Ludvig Andreassen, sjeføkonomi i Eika, som mener at nordmenn ikke vil tape spesielt mye på å velge fastrente for boliglånet sitt nå. Dette begrunner han enkelt og greit med at de norske rentene for tiden er rekordlave, og faktisk tror han at de skal kunne bli enda litt lavere.

Aftenposten spurte den erfarne økonomen om man burde binde renta nå eller vente enda litt, og på det svarte han at det nå var mye mer gunstig å gjøre det enn hva tilfellet var tidligere.

Han forklarer at det tidligere kunne være nokså dyrt å sikre seg en langsiktig og billig refinansiering, er det nå nokså gunstig å binde renten i både 3, 5 og 10 år. Han sier altså at han tror renten vil falle enda mer, men tror ikke at den flytende boligrenten lånekundene får i bankene vil falle under 2% selv om sentralbankens rente skulle halveres. Konklusjonen hans er da altså at man uansett ikke kommer til å tape så mye penger på å gå for en fastrente i dag.

Les også: Mange vil få problemer ved en renteøkning.