Rekordstor kortbruk i august

Mange kjenner til den følelsen når man i en bod eller på et marked blir bedt om å betale kontant og lommene ikke inneholder annet enn bilnøkler, telefon og bankkort.

Alle har en eller annen gang vært i den situasjonen, og det viser seg det at vi bruker kortet mer og mer sammenlignet med tidligere.

6,5% økning fra august i fjor

Tall som ble presentert i Hegnar.no før helgen viste at nordmenn dro kortet hele 138,3 millioner ganger i august, og dette er en solid økning på 6,5% fra samme måned i 2013.

Det ble i tillegg gjort omtrent 1 million flere kjøp med kort enn det som ble gjort i juli i år, og dette var den gamle rekorden. Så langt i år har vi faktisk gjort kjøp med kort mer en svimlende 1 milliard ganger. Disse tallene kommer fra Nets og Finans Norge.

Kortene brukes derfor som aldri før og august er faktisk den fjerde måneden på rad hvor vi har dratt det lille plastkortet flere enn 130 millioner ganger. Omsetningen for kortbruken i august i år var på 49,5 milliarder kroner og også dette er en økning fra samme måned i fjor med 4,5%.

Totalt sett si 2014 har vi handlet så langt handlet for 363 milliarder kroner, og det blir spennende å se om denne utviklingen fortsetter ut året.