Det er ingen tvil – julen nærmer seg med stormskritt og det er nok mange av oss som kjenner at den velkjente følelsen av panikk og rådløshet kommer krypende. Julegavene skal handles inn og nå begynner racet på nettbutikkene for alvor.

Å handle julegaver på nett blir stadig mer populært, men det er mange som opplever problemer i forbindelse med dette. Forbrukerrådet kommer nå med sine forslag til forholdsregler hvis man har planer om å shoppe julegaver på nett.

Får klager på netthandel

Over en periode på flere år med klaging på netthandel velger altså Forbrukerrådet å gå ut med velmenende råd for dem som skal handle julegaver via nett, og dette er noe de aller fleste av oss har god nytte av.

Forbrukerrådet og Ingeborg Flønes har følgende kommentar å komme med etter å ha vært i prat med NTB:

– Vi får mange henvendelser og klager på salg over nett. Fra en tidligere undersøkelse vet vi at nær fire av ti har opplevd problemer relatert til netthandelen. Det kan være at det var en feil ved varen, at den aldri kom, eller at en ble utsatt for svindel. Hovedpoenget vårt er at forbrukerne må være føre var, så de ikke får problemer i ettertid.

I slutten av fjoråret viste en undersøkelse som ble foretatt av PostNord at hele 46% av norske forbrukere hadde shoppet julegaver online, og at man hadde brukt i gjennomsnitt 1.773 kroner på dette. Det er bøker, elektronikk, sko og klær som er de vanligste gavene som kjøpes på denne måten. Betalingsleverandøren Klarna og Posten Norge kommer med et anslag som forteller at de forventer en økning på ca. 20% på denne handelen nå mot jul, og derfor velger altså Forbrukerrådet å gå ut med forebyggende tiltak til norske forbrukere.

En sjekkliste

Rådene fra Forbrukerrådet er krystallklare og greie å følge.

Det første du skal gjøre når du skal handle på nett er å undersøke påliteligheten til nettstedet du skal shoppe fra. Andres erfaringer er veldig nyttig i så måte, og å sjekke forumer og lignende steder kan være smart.

Deretter råder de folk til ikke å betale på forskudd, og her må vi på ToppFinans få komme med et lite supplerende råd: hvis du allikevel må betale på forskudd vil det å bruke kredittkort være smart. Årsaken til dette er at du da vil være beskyttet av norsk lovverk og du vil ha krav på å få pengene tilbake hvis varen ikke leveres, du blir utsatt for svindel eller det er noe feil med varen. Husk også å kikke igjennom betingelsene som handelen medfører.

Sammenlign også priser mellom flere nettbutikker og regn med kostnader som avgifter, gebyrer og frakt – da får du den totale prisen på kjøpet. Man skal heller ikke gi fra seg mer personlig informasjon enn hva man strengt tatt behøver.

Netthandel vil bli vanligst, tror Posten

Posten Norge mener forøvrig at handel på nett vil bli den vanligste metoden for å kjøpe julegaver på i løpet av de neste to-tre årene i Norge. Mens handelen på nett har økt merker ordinære butikker og bysentrum at salget går dårligere, og man jobber hardt med å forbygge dette gjennom kampanjer og tilbud.

– Vi har sett bekymring over at folk de siste årene har funnet og testet noe de liker i butikken, for så å dra hjem og finne varene billigst mulig på nett. Det er selvsagt ikke veldig lukrativt for butikkene.

Dette forteller kommunikasjonssjefen i Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Egil Hollund, men han er allikevel ikke bekymret for utviklingen. Han ser på den økte netthandelen som en ny mulighet og at nisjeforretninger av den mindre typen har muligheten til å få solgt varene sine flere kunder. Han sier også at man ikke kan la være å forholde seg til denne arenaen, og han forventer at butikker trolig vil loggføre sitt varesortiment og gjøre det tilgjengelig på nett.

Han forteller også om en endring i utviklingen hvor mange leter opp det de skal ha på nett før de deretter oppsøker sin lokale butikk for å kjøpe det. De får dermed varen kjapt og helt trygt, samt at de slipper endeløs butikkleting for å finne varen man skal ha. I tillegg unngår man på denne måten problemer med leveringen samt svindelforsøk på nett.