Magasinet Forbes årlige rikingliste fremkaller både drømmer og ørlite grann misunnelse, og det er ingen tvil om at det er visse gjengangere som år etter år kan kose seg i pengebingen sin!

Det er selvsagt Microsoft-gründeren Bill Gates som atter en gang topper rikinglisten og dette er faktisk den 16. gangen i løpet av 21 år han gjør det – dette er mildt sagt imponerende.

Enorme beløp i sving

Enorme rikdommer har bestandig fascinert oss mennesker og de aller fleste av oss kan bare drømme om å disponere slike beløp som aktørene på denne listen gjør. Som sagt topper Bill Gates listen og det gjør han med en formue på svimlende 79,2 milliarder dollar. Beløp som dette er nesten utenfor vår fatteevne, men gründeren er langt i fra den eneste som har til salt i maten.

Den meksikanske milliarderen innenfor telekom, Carlos Slim, står med en formue på solide 77 milliarder dollar mens velkjente Warren Buffet følger hakk i hæl med 72,7 milliarder dollar.

Det er altså disse tre herremannene som utgjør pallplasseringen i konkurransen ‘verdens rikeste person’ og det er kleskongen Amancio Ortega som følger på den ‘sure’ fjerdeplassen med 64,5 milliarder dollar mellom hendene.

Første kvinne dukker opp på 8. plass, og da snakker vi om Christy Walton som har småpene 41,7 milliarder dollar å skryte av. Walton er ingen ringere enn enken etter John Walton, grunnleggeren av Walmart i USA.

10 nordmenn på listen

Det finnes ti nordmenn på denne eksklusive listen og den øverste av disse med en beskjeden 291. plass er Rema-bossen Odd Reitan med en formue på 5,2 milliarder dollar. Ettersom skipsreder John Fredriksen har gjort kypriot av seg topper han ikke lenger den norske kontingenten, men vi kan uansett nevne at han befinner seg på 120. plass med 10 milliarder dollar i formue.

De rikeste nordmennene:
* Odd Reitan
* Johan Johannson
* Andreas Halvorsen
* Arne Wilhelmsen
* Kjell Inge Røkke
* Petter Stordalen
* Gjert Wilhelmsen
* Alexander Vik
* Trond Mohn.

Stadig mer penger

Forbes har også gjort en opptelling av antallet milliardærer i verden og har kommet frem til at det finnes 1826 superrikinger på planeten – noe som er en økning på rundt 200 fra året før. Av disse finnes det 197 kvinner og som sagt er det Walmart-arvingen som ligger øverst blant disse. Nummer 10 på listen er Liliane Bettencourt som har gjort seg søkkrik gjennom kosmetikkfirmaet L´Oreal.

Som ventet er det i mulighetenes land, USA, som har flest milliardærer med sine 536, mens Kina følger etter med 103. Russland som er i en dyp rubelkrise og som sliter med lave oljepriser kan skryte av 88 milliardærer, noe som er en nedgang fra 111 fra året før.