Opparbeider du deg gode vaner har du muligheten til å spare penger hver eneste dag!

Sommeren er unnagjort og det er nok mange som har latt kortet gå varmt i ferieukene, og som derfor nå har behov for å spare litt penger utover høsten. Dette er enklere enn hva man skulle tro og det er mange muligheter som sørger for at sparingen går veldig lett – og du får tipsene her.

Massevis av sparemuligheter

Det er altså mange måter man kan spare penger hver dag på, og det er i den danske nettavisen Avisen.dk at vi kan finne de gode rådene, og vi gir deg dem her hos ToppFinans.com!

Tips 1: Kutt i innkjøpene
I postkassen din vil det dukke opp mye rart, og til stadighet vil reklame fra matbutikkene som viser gode tilbud ligge å vente på deg. En planlegging av dine innkjøp basert på behovet for en uke kan være veldig gunstig, for på denne måten unngår du at unødvendige varer havner i handlevognen. Det kan også være smart å vente med handlingen til like før stengetid, for det er ofte slik at butikkene setter ned prisene på ferskvarene sine på dette tidspunktet. Vær også observant på de velkjente handlevognene man kan finne med varer som nærmer seg utløpsdato – disse varene er ofte satt ned i pris og her kan det være gode tilbud å hente. Og én ting til: aldri gå sulten i butikken, for da er sjansene stor for at snopet fort finner veien opp på kassabåndet.

Tips 2: Du kan spare penger på varm drikke
De store kaffedrikkerne bruker faktisk ganske store beløp på denne varmdrikken, og det kan faktisk være endel å spare på å drikke te i stedet for – i hvert fall hvis du bruker teposene to ganger, noe man meget vel kan gjøre. Hvis du drikker mye kaffe så kan det være lurt å trakte deg en skikkelig termos med kaffe hjemme fremfor å kjøpe på en kafé eller i kantinen, og dette kan være spesielt lurt for studenter. Sammenligner man prisene er vil det bli betraktelig dyrere å kjøpe seg kaffe ute. De som drikker ferskkvernet kaffe som er laget på maskiner hjemme betaler ekstra mye for de hele kaffebønnene, så her vil det i hvert fall være lurt å begrense inntaket.

Tips 3: Matpakken er din venn!
Akkurat som med kaffen så vil det være betydelige beløp å spare på å smøre en matpakke som man har med seg på jobb eller på skolen. Det er ikke slik at man bestandig trenger å smøre maten hjemme, men i perioder hvor man har behov for å spare litt er dette en grei måte å få kronene til å vare litt lengre på.

Tips 4: Kutt i strømforbruket
Nå er ikke strøm så dyrt i Norge som i Danmark, som artikkelen er hentet fra, men det er allikevel penger å spare her. Kort ned tiden familien bruker i dusjen, og skru gjerne ned temperaturen noen grader, for 21-21 grader holder lenge. Har du muligheten til å henge opp klær i stedet for å tromle dem, og å skru av lyset i deler av huset når man ikke oppholder seg der, er dette også lettvinte måter å knipe inn på strømforbruket på.

Tips 5: Telefonsamtalene kan kortes ned
Det er mange som sitter lange perioder i telefonen, men dette er unødvendig ettersom det finnes utallige måter å kommunisere ‘gratis’ over nett på. Man har allerede betalt bredbåndsutgiftene, så hvorfor ikke benytte seg av de mulighetene dette gir? Skype er for eksempel en utmerket måte å kommunisere på, både skriftlig og muntlig, og dette er i tillegg helt gratis. Mange bruker også Facebook til å chatte på, og hvis du er bevisst i forhold til disse tipsene i stedet for å bruke telefonen kan man faktisk spare ganske mye her.