Du har kanskje fått med deg det siste store innenfor finansverdenen? Hvis ikke kan vi herved introdusere deg for sosial trading!

Trading går som en farsott over hele verden og også i Norge begynner mange å få opp øynene for dette. Muligheten for rask gevinst frister de aller fleste, og sjansene for nettopp dette er så definitivt til stede!

etorobanner

eToro – den kanskje mest populære

Tidligere i høst var det en artikkel om den unge traderen Håkon Fuglås i Hegnar, og der ble det vektlagt den eventyrlige avkastningen som den unge herremannen hadde klart å opparbeide seg i løpet av kort tid. Rundt 60% over noen få måneder var fasiten og dette oppnådde han gjennom valutahandel.

Fuglås bruker handelsplattformen eToro, og det er han ikke alene om: totalt sett er det over 4 millioner tradere som er aktive der!

Kopiér og nyt godt av andres ekspertise!

Det som er så spesielt med eToro er måten plattformen er bygd opp på. Selskapet markedsfører seg som et sosialt tradingnettverk, og det innebærer at du kan kopiere andre traderes handler og nyte godt av deres ekspertise! Når du kopierer en annen vil dennes handler også gjelde for deg – og i praksis trenger du derfor ikke gjøre noe. Når den traderen du kopierer lykkes, vil også du lykkes – og det samme gjelder hvis traderen mislykkes.

Det finnes massevis av statistikk man kan benytte seg av for å se hvordan andre tradere gjør det, og man kan derfor velge den man synes er den beste. Faktorer som risiko, prosentvis avkastning og mye annet kan man finne informasjon om og dermed er det bare å kopiere den man ønsker.

Risikofylt

Nå skal man være klar over én ting når det gjelder denne formen for trading. Den kalles for cfd handel og foregår med giring. Dette er et derivatprodukt og det betyr at man ikke eier de instrumentene man investerer i. Hvis man tror at en aksje vil stige i verdi kan man investere i denne hos eToro, men man eier som sagt ikke aksjen. Aksjen er et underliggende instrument, og det betyr at kursen til aksjen vil fungere som en referanseverdi for din handel. Du kan derfor tjene penger både på stigning og svekkelse i kursen ettersom du har muligheten til å ‘shorte’.

Med giring betyr det at man kan investere for et større beløp enn man faktisk har. Man ‘låner’ på en måte penger hos megleren man bruker. Giringen fører til at en liten prosentvis endring i den underliggende aksjen gir store utslag i din handel.

Ønsker du å prøve? Da klikker du på banneret øverst i saken!