Grillsesongen er like om hjørnet (hvis vi ser litt rundt på det) og da begynner det så smått å dukke frem alt fra små bordgriller til monstrøse gassgriller over det ganske land – men i år er det noe helt nytt på markedet!

Det aller siste på markedet for grillremedier er nemlig solgrillen og denne grillen sørger for at du kan vinke farvel til både gass, kull og tennvæske når pølser og koteletter skal tilberedes.

Lansering i mai, men kan kjøpes nå

Solgrillen skal lanseres med brask og bram i mai men hvis du har lyst til å skaffe deg en allerede nå har du muligheten til det: grillen kan kjøpes både på nett og i butikk i Trondheim. Det var i fjor høst at grillen ble presentert under en boligmesse i Trondheim og det var naturligvis et gjeng forskere fra NTNU som sto bak nyskapingen.

Produktet ser ut til å slå an og det ligger flere bestillinger inne hos leverandørene, og til omtrent 5.000 kroner får du altså en grillhverdag fri for alle slags hjelpemidler og som kun er avhengig av sol for å fungere.

100% miljøvennlig

Solgrillen er fantastisk produkt hvis man tenker på miljøet og man slipper nå både forurensning og sot, men også ubehagelig lukt. Grillen, som unektelig ser spesiell ut, ser altså ut til å slå an og det er ingen tvil om at det er en kul ‘dings’ som vekker oppsikt. Idéen er overhodet ikke ny og i andre deler av verden har man brukt solgriller lenge og nå gjenstår det å se om Europa vil følge etter.

300 grader og 1.200 watt

Denne varianten, som er utviklet i Norge i samarbeid med smått legendariske MIT fra USA, skiller seg ut fra konkurrentene sine og årsaken til det er at grillen gir hele 300 grader og 1200 watt. Dette er den samme effekten som en vanlig stekepanne som brukes på komfyren, og årsaken til at man har klart dette er det nye og patenterte speilet. Dette speilet sørger for en effektivitet på 90% og gir oss en oppvarming som er betydelig raskere enn andre alternativer. Solgrillen er derfor seks ganger mer effektiv enn en vanlig kulegrill i følge produksjonsselskape Morpho Solar.

Så langt kan selskapet fortelle at det er solgt rundt om 6.000 griller i USA og Kina, og selv om tallene foreløpig ikke er så imponerende er Morpho Solar fornøyd med starten.

Avhengig av sol

Den største ulempen med denne grillen er imidlertid at man er avhengig av sol for å lage mat, og man vil derfor ikke få utnyttet produktet hvis man skal grille på kvelden eller på en dag hvor det er overskyet. NTNU er imidlertid på saken og i løpet av 2016 kommer det et unikt batteri i form av en slags stein som vil trekke til seg og holde på varmen. Denne kan sammenlignes med en klebersteinsovn eller en magasinovn. Steinen vil da kunne holde 220 grader i 30 minutter etter at den har blitt ‘ladet’ opp og deretter vil varmen den yter synke gradvis. Grillen kan derfor ikke lades opp på formiddagen og brukes med når kvelden kommer.

Men som sagt: solgrillen kan fort komme til å bli årets heteste objekt på grillfronten og hvis du ønsker å imponere naboene dine med et helt spesielt produkt er det bare å legge inn en bestilling nå.
Grillen kan kjøpes på Solgrillen.no