Mange nordmenn får ikke skatte oppgjøret i juni, men for dem dét gjelder for blir det en gledens dag i morgen.

6. august er dagen som mange lønnstakere og pensjonister ser frem til, og for dem er det endelig på tide å kunne motta det de har betalt for mye i skatt i fjor.

Hvem gjelder dette?

De som får utbetalt skatteoppgjøret såpass sent som disse er de som gjorde betydelige endringer på selvangivelsen sin, og det gjelder også de som valgte å benytte seg av papirutgaven av selvangivelsen. Året utgave var faktisk den første hvor den elektroniske innleveringen var standard, og man måtte da velge papirutgaven hvis man foretrakk det. Også de som er næringsdrivende mottar oppgjøret i disse tider, og har du penger utestående vil du få disse utbetalt innen to uker etter 6. august.

Men for å helle litt kald blod i årene på de håpefulle – det er ikke 100% garantert at du får oppgjøret ditt i morgen, men du får uansett krysse fingrene for at du slipper å vente unødvendig lenge. Etter retten er den aller siste fristen for skatteoppgjøret den 15. oktober, men Skatteetaten vil fortløpende kjøre oppgjør mellom i morgen og fristen den 15. oktober.

Hvis du skulle ha penger tilgode i henhold til skatteoppgjøret vil det faktisk være noen som er i en situasjon hvor de allikevel ikke får se snurten av skattepengene, og grunnen til det er at staten er i en posisjon hvor de kan trekke fra ubetalte regninger og krav. Dette kan f.eks. være ubetalte regninger som NRK-lisensen, årsavgiften på bil eller Studielånet for å nevne noen. Er du i en slik posisjon skal du allikevel ha fått beskjed om dette på forhånd, og det er faktisk så mange som 63.000 nordmenn som har fått et slik varsel fra Statens Innkrevingssentral.