DinSide er et flott nettsted som gir oss forbrukere mye nyttig informasjon gjennom året og nå har de foretatt en pristest av nettsider som tilbyr varer i elektronikk-segmentet.

Innspurten til julehandelen er så smått begynt og det er på tide å finne frem til julegaver til barn, slektninger og venner, noe som for mange er en stor utfordring. Nå kan du imidlertid få hjelp til å finne ut hvem som er billigst og hvem som har best utvalg, og det har DinSide hjulpet til med.

Test av flere forskjellige

Det kommer utvilsomt til å havne mange gadgets under juletreet også i år og når man skal kjøpe inn slike jakter man selvsagt også på de billigste prisene. Men akkurat som når du er fysisk ute i en butikk for å handle så foretrekker de fleste på nett å handle på de store aktørene på markedet ettersom de føler seg tryggere på dem. Prisen vil ikke bestandig bety noe – det er selve aktøren som er viktigst.

DinSides test har derfor tatt for seg de aller største nettbutikkene som selger elektronisk forbruksmateriell og sett på prisene på en rekke produkter. Du vil derfor få vite hvem som er billigst og hvem som har det beste utvalget.

NetOnNet er vinneren på pris…

Når det gjelder de aller største aktørene på nett så er ikke prisforskjellene de aller største, men fraktpriser og utvalg vil også spille inn på en helhetsoppfatning. Når det gjelder de produktene som DinSide.no testet havnet NetOnNet på første plass på hele åtte av disse, og de hadde ingen produkter som var dyrest av samtlige. Når selskapet også har fri frakt i hele landet vil denne butikken være et godt valg, i hvert fall hvis du klarer å vente noen dager før godsakene kommer i posten.

Taperen i pristesten er Deal.no, og det grunngis ved at de er de dyreste på fire av produktene og bare har én førsteplass når det kommer til pris.

… mens Elkjøp og Lefdal har best utvalg.

Når det kommer til utvalg er det vel ikke spesielt overraskende at Elkjøp scorer best og de deler topplasseringen med Lefdal. Begge disse nettbutikkene hadde samtlige av varene som DinSide testet, og fikk derfor full pott. Expert og Deal havnet på bunnen ettersom de manglet totalt fire produkter hver.

Se den fullstendige testen her.