ESA har godkjent at det skal være mulig å gi momsfritak for leasing av elbil, og dermed ligger det an til at vi får oppleve en liten boom i dette segmentet.

Fra Leaseplans side sier markedsdirektøren Marius Paus at selskapet nå tror at langt flere firmaer kommer til å lease elfirmabiler som en følge av denne avgjørelsen.

LES OGSÅ: Hva er leasing?

ESA godkjente fritak

Det var på mandag at EØS-kontrollorganet ESA vedtok at momsfritaket på leasing av elbiler ikke var i strid med statsstøttereglene i EØS-avtalen, og i praksis betyr det at det å lease elbil kommer til å bli rundt 15.000-40.000 kroner billigere pr. år enn hva det er i dag!

Paus i Leaseplan er overbevisst om at dette vil få en innvirkning, og tror at leasingen på generelt grunnlag vil kunne komme til å øke betydelig som en følge av dette. Leaseplan har hele 40.000 biler i sin flåte, men blant disse er bare noen hundre av disse elbiler.

Det var sent i 2013 at et enstemmig Storting vedtok at det å lease elbil skulle fritas for moms, men den praktiske gjennomføringen ble utsatt av finansminister Siv Jensen. Årsaken til at hun gjorde det var naturligvis at endringen måte meldes til ESA for å sjekke lovligheten i det.

At momsfritaket ble godkjent er naturligvis positivt for både leasingselskaper og kunder.