En liten gladmelding til alle som har studielån i Lånekassen – en rentenedgang kommer den 1. september, og både de som har fastrente og flytende rente kan vente seg godt nytt.

På sensommeren er det alltid godt å få nyheter som dette, og at lånerenta Statens Lånekasse senkes er godt nytt for de mange studentene med studielån i Norge.

kutt rentene

Fastrenten ned

Det er altså den 1. september i år at renten blir satt ned og hvis man ønsker en fastrenteavtale vil man med 3, 5 og 10 års bindingstid kunne få en rente på henholsvis 2,374%, 2,667% og 3,445%. Samtidig som disse gladnyhetene kommer ut holder den flytende renten seg på et rekordlavt nivå på kun 2,276%. Dette kommer frem i en pressemelding fra Statens Lånekasse ved kommunikasjonsdirektør Anne-Berit Herstad.

Søk fast rente på nett

Hvis man ønsker å slå til på tilbudet og binde renten, så kan man gjøre det i perioden 1.-12. august, og dette kan man gjøre ved å logge inn på Lånekassens nettsider med BankID. Når man har gjort det kan man søke om det fastrentetilbudet man føler er best og dermed binde lånekostnadene i 3, 5 eller 10 år.

Av Lånekassens kunder er det 167.200 som har fast rente mens fleste parten, 430.400 har en flytende rente på sitt studielån. De kundene som avsluttet utdannelsen sin i vår vil motta betalingsplanen sin i november og få sin første regning i februar 2015. Disse tilbakebetalerne kan også søke om en fastrente nå hvis de ønsker det, og de har også sjansen til å begynne nedbetalingen tidligere hvis der er et ønske om det. Da kontakter man enkelt og greit Lånekassen og ber om å få en tilbakebetalingsplan.