Det er gunstig å låne penger hos arbeidsgiver

Å låne penger via arbeidsgiver kan være svært gunstig hvis slike ordninger eksisterer på arbeidsplassen.

Hvis du har behov for et mindre lån finnes det en god del arbeidsgivere som kan tilby dette til de ansatte, og hvis du holder deg under et bestemt beløp vil du kunne komme ekstra godt ut av det, melder DinSide.no.

Gode betingelser

Såkalte arbeidsgiverlån kan være svært gunstig for deg som ansatt, og hvis dette er noe du har muligheten til å benytte deg av så anbefales det på det varmeste at du gjør det. Hvis du har kostbar kredittkortgjeld kan et slikt lån være veldig gunstig å benytte seg av. Man skal huske på at man skal få lete lenge etter en lavere rente enn det man får på lån som dette.

Kan bli skattefritt

Ved å låne penger hos din arbeidsgiver kan du faktisk skaffe deg et lån som er skattefritt, og dette gjør man ved å ikke låne mer enn 3/5 av 1G – altså Folketrygdens grunnbeløp. Dette beløpet justeres én gang pr. år den 1. mai. 3/5 av dette beløpet er pr. i dag 53.022 kroner, og for at du skal unngå skatt må du i tillegg nedbetale dette på 12 måneder. Hvis du låner beløp som er høyere enn dette vil det påløpe en normrente som er bestemt av Finansdepartementet, og denne renten er for øyeblikket på gunstige 2,75%. Den eventuelle skatten som du må betale vil være av den rentefordelen du får på den delen av lånet som overstiger 53.022 kroner.

Gunstig også hvis du er statlig ansatt

Det har vært mye skriverier om de mange fordelene man kan få gjennom å være statlig ansatt, og deriblant er pensjonsordningene ofte bedre enn de man mottar i privat sektor. Man har også sjansen til å få boliglån gjennom Statens pensjonskasse til meget gunstige vilkår, og faktisk er det hele 375.000 ansatte i staten som har muligheten til å sikre seg lån som har en bedre rente enn det de har i dag.

Også når det gjelder arbeidsgiverlån er staten en god medspiller, og det er slik at man kan få utbetalt to månedslønner på forskudd – helt rentefritt. Hvis lånet skal være skattefritt må man betale tilbake beløpet innen 12 måneder, men man har muligheten til å strekke nedbetalingen over to år hvis man ønsker det. Også ved lån gjennom staten gjelder det et maksbeløp på 53.022 kroner hvis man ønsker å unngå skatt.

Hvis du jobber i privat sektor må du enkelt og greit kontakte ledelsen og komme med en forespørsel om det finnes ordninger for lån på arbeidsplassen din.