Ingenting er vel mer irriterende enn å oppdage at telefonen ikke biter på når du plugger inn ladekabelen, og du er slett ikke alene om å oppleve ladeproblemer på din iPhone. Problemet trenger dog ikke å være spesielt komplisert og er du heldig er det lett å løse!

Ladetrøbbel er utrolig irriterende av den enkle grunn at det kan koste deg unødvendige penger, og i verste fall er det telefonen din det er noe galt med. Er du heldig er det ladekabelen som er gåen eller at det er noe så enkelt som lo og støv!

Skitt i ladeporten

Du kjenner til følelsen, ikke sant? Når du plugger i ladekabelen og telefonen ikke gir noen som helst slags tegn på at den er interessert i å ta til seg strøm. Da kan det være ett av tre som er i veien: det kan være at det er en feil med ladekabelen din. Sjekk ledningen for små brudd, og finner du noen slike er det sannsynligvis der feilen ligger. Slike brudd finner man gjerne like ved støpselet eller like ved selve pluggen som du setter i telefonen.

Et annet og langt mer kostbart alternativ er feil med selve maskinvaren til iPhonen, og da den eneste løsningen å bite i det sure eplet og levere telefonen inn til en autorisert Apple-reparatør. Ikke prøv noen stunts med å reparere telefonen selv ettersom dette vil annullere alle garantier du måtte ha.

Noe av det vanligste er imidlertid at det kan være skitt og små lodotter i ladeporten, og dette er et problem som du med litt forsiktighet kan løse selv. Får man smuss og støv der kan dette forstyrre den normale ladingen eller faktisk gjøre slik at den ikke fungerer i det hele tatt.

Bruk en tannpirker!

Er det lo og støv som er problemet kan du være heldig og faktisk fikse problemet selv, men som nevnt er det viktig at du er forsiktig. Det første du må gjøre er å skru telefonen helt av og deretter finne frem en tannpirker i tre eller plast. Du må ikke under noen omstendigheter anvende deg av noe som kan lede strøm som for eksempel en binders eller en sikkerhetsnål.

Deretter pirker du veldig forsiktig inn i ladeporten med tannpirkeren for å se om du kan få ut noe skitt derfra. Ikke vær hardhent ettersom du da kan ødelegge ladeporten. Du vil bli overrasket over hvor mye som kan befinne seg der inne, og dette skjer naturligvis som en følge av at vi ofte oppbevarer telefonen i lomma eller vesken.

Blås forsiktig inn i ladeporten for å få ut siste rest av støv og lopartikler.

Låst i hodetelefon-modus?

Man kan også oppleve at telefonen er låst i hodetelefon-modus eller at hodetelefonene ikke fungerer i det hele tatt. Problemet kan være det samme der og derfor er det enkelt og greit bare å prøve den samme metoden. Pirk varsomt med en tannpirker og få ut alt smusset som oppholder seg der.

Kilde: DinSide