Kjøp kosmetikk på nett!

Norske kvinner (og menn) bruker mye tid på sitt utseende og det er derfor ingen tvil om at kortet kan gå varmt når man handler inn de dyreste merkeproduktene.

Det finnes et kolossalt utvalg av kosmetikkprodukter, hårprodukter og en rekke andre skjønnhetsfremmende artikler og felles for alle disse er det faktum at de er kostbare. Ved å handle på nett vil du kunne spare store beløp årlig!

Trygt?

Som forbruker vil man naturlig nok være skeptisk til å handle skjønnhetsprodukter som er mye billigere på nett enn de er i salonger og butikker, og en slik skepsis er veldig sunn. Det har også vært avslørt tidligere at enkelte utsalgssteder på nett har solgt kosmetikk som har inneholdt stoffer som har vært ulovlige i Norge, samt at det i Sverige for noen år tilbake ble beslaglagt et parti med sminke som inneholdt kvikksølv. Man skal derfor ikke handle slike produkter fra en hvilken som helst butikk, men fra en forhandler som har kjennskap til.

Stort utvalg og billig

Som sagt et utvalget av butikker som tilbyr billig kosmetikk på nett meget stort, og det er derfor enkelt å gå seg vill når man skal finne et utsalgssted. I utgangspunktet er det aller mest fornuftige å holde seg til norske nettbutikker ettersom disse er underlagt norsk lovverk, og at man derfor har en bedre klageadgang. Man skal uansett bruke kredittkortet når man handler på nett slik at man er sikret med eventuell svindel.

Det er flere slike norske nettbutikker og deriblant finner vi Blush.no, Blivakker.no og Coverbrands.no. Disse sidene er trygge å handle på og alle tilbyr kosmetikk og skjønnhetsprodukter til betydelig lavere priser enn det man får i butikker og salonger. Ved å titte innom disse sidene får man se et stort utvalg av kjente kosmetikkmerker og prisene er som sagt sterkt reduserte – og dermed blir det adskillig hyggeligere å kjøpe slikt enn det man er vant til.

Parallellimport

Hvordan kan de ha seg at disse nettbutikkene kan operere med så lave priser? Grunnen til akkurat det er nokså enkel og begrepet vi er på utkikk etter kalles for parallellimport. Veldig forenklet handler det om at man kan reise til Sverige og kjøpe en eske med billig kosmetikk og deretter ta den med til Norge og selge den videre til en litt høyere pris, men likevel langt billigere enn i norske butikker.

Det er slik de norske nettbutikkene driver, men også her er det lover og regler som gjelder. En slik parallellimport er bare lovlig så lenge produktene har blitt innført på markedet i EØS-området av enten merkevareinnehaveren selv eller en annen autorisert forhandler. Når disse produktene er inne på det europeiske markedet kan norske forhandlere kjøpe dem opp og videreselge dem – uten at merkevareinnehaveren trenger å samtykke til dette.

Det er akkurat på denne måten de norske aktørene driver, og det er forklaringen på at produktene er så billige som de faktisk er. Det er akkurat de samme produktene som man får i salongene, men ettersom man har redusert antallet ledd i kjeden blir produktene naturligvis billigere.

Norske kosmetikkbutikker på nett

Som sagt finnes det flere norske nettsider som driver med slikt salg av kosmetikk, og utvalget av utenlandske aktører er enda større. Vi anbefaler, som i artikkelen vi henviste til, at du holder deg til norske kjente nettbutikker, og i så måte vil følgende være aktuelle:

* Blivakker.no
* Blush.no
* Coverbrands.no