Vi er mestere i å gå rundt og irritere oss over andres oppførsel, og mange ganger er det faktisk gode grunner til det! Har du vært i matbutikken og opplevd noe som du har blitt irritert over?

Hvis svaret er ‘ja’ er du garantert ikke alene om dette, og nettstedet SOL.no har laget en liste med ni punkter som beskriver slik oppførsel. Kanskje kjenner du igjen noe av det som står der, eller er du kanskje selv én av de som bryter normene for god folkeskikk i matbutikken?

Sniking i køen ved ledig kasse

Denne har vi alle opplevd og er et prakteksempel på køsniking og manglende køkultur. Køen i kassen er lang og den ansatte ringer desperat på ringeklokken for å få hjelp fra de andre i butikken. Deretter hører du et lystig ‘ledig kasse’ bak deg, bare for å oppdage at de som sto bakerst i køen bak deg nå befinner seg fremst i den nyåpnede kassen. Ulovlig? Absolutt ikke. Dårlig stil? Definitivt!

Bytte frukter

Jordbærkurvene ligger som regel fristende og deilige i åpne kurver, men dette gir deg altså ikke tilgang til å bytte ut og hente bær fra andre kurver. Hadde det stått ‘miks din egen jordbærkurv’ hadde det vært helt greit – men det gjør det som regel aldri. Å bytte bær og stjele fra de andre kurvene er også dårlig stil og bærer preg av grådighet.

Prøvesmaking av smågodtet

Å se voksne folk snike til seg smaksprøver fra smågodtehyllene tar seg ikke spesielt bra ut, og kan sidestilles med stjeling. Tenk så pinlig det er å bli ‘fersket’ av personalet mens man lurer en sjokoladebit inn i munnen! Dette vil oppleves som det totale lavmål, og da må du spørre deg om det er verdt risikoen og om det er verdt å gjøre seg til tyv for littegranne snop.

Å legge på plass en ødelagt vare

Fra tid til annen vil man være uheldig å miste en vare i gulvet og i enkelte tilfeller vil varen kunne bli ødelagt. Man skal ikke sette denne varen tilbake i hyllen, for hvis du har mistet lysten på den så er det sikkert ingen andre som ønsker å kjøpe den heller. Da er det bedre at du tar kontakt med personalet og sier at du har vært uheldig å mistet varen i gulvet. I de aller fleste tilfellene går dette helt fint og du gir da butikken muligheten til å fikse en ny vare som ikke er forringet. Du unngår samtidig at en annen kunde kommer hjem med en vare som er ødelagt.

Graving og leting etter penger og kort

Å stå i kassen og vente i det vide og brede på at kunden foran deg skal grave frem kortet fra nederst i vesken eller ryggsekken er utrolig irriterende. Det samme kan man si om de som insisterer på å betale for innhandlingen med kronestykker og tiere. Det tar for lang tid og du kunne ha funnet frem kortet/pengene dine tidligere – fortrinnsvis før du stilte deg i køen!

Sniking av bæreposer

‘Trenger du bæreposer’, er et spørsmål vi får hver gang vi handler, og vet du at du trenger bæreposer er det enkelt og greit bare å si ja. Du takker ikke nei for deretter å gå ned til varene dine og ‘plutselig’ innse at du har behov for poser allikevel. Kanskje sparer du et par kroner, men dette er på grensen til å være kjipt. Igjen; dårlig stil.

Krangling på kilosprisen

Når du kjøper varer lønner det seg å kikke på prisen og lese hva som faktisk står der. Står det ‘pr. stykk’ eller står det kilospris? Hvis en kålrabi er merket med en kilospris på 10 kroner og du tar én som veier 1,5 kilo skal du betale 15 kroner – og ikke 10 kroner. Kunder som er påståelige og småkranglete er lite sjarmerende og det kan faktisk være greit at du sjekker kvitteringen din før du løper inn og klager til de ansatte.

Fikling med brød og frukt

Ikke gjør det. Enkelt og greit. Du skal ikke klemme på brødet som ligger i kurvene og du skal ikke klemme avocadoen til det ugjenkjennelige. For det første er det nokså uappetittelig å tenke på at andres skitne hender har fikler med råvarene, og det er heller ikke morsomt å oppdage ihjelklemt frukt når man kommer hjem fra handling.

Okkupering av køplass

Har du glemt noe i den andre enden av butikken men står fremt i køen? Ja, du mister plassen din, og nei, vognen din kan ikke bli stående. Er butikken tom for kunder er det greit, men det er ikke greit kl. halv fire på ettermiddagen når køen er 10 meter lang.

Kjenner du deg igjen? Hvis du er en av synderne er det bare én ting å gjøre: ta et steg tilside og se på deg selv. Det ser ikke pent ut!