Glad i å skrive og har sterke meninger? Eller er du kanskje en humoristisk type som har en egen evne til å lage morsomme videoer eller saker som du ønsker å dele? Det finnes mange slike personer rundt omkring i landet, for ikke å snakke om verden, og mange lurer på om det er mulig å skaffe seg en inntekt av dette.

Alt er mulig i dagens teknologiske samfunn, men det betyr ikke at det er enkelt å skape seg en inntekt på blogging – det krever tålmodighet og kreativitet, men det er mulig!

one350

Hva må gjøres?

Et enkelt men kanskje frustrerende svar på dette spørsmålet er vel at det ikke finnes noe fasitsvar, men man kan allikevel helt klart si at det er noen ‘krav’ som må oppfylles.

Vi snakket om kreativitet i innledningen, og dette er viktig. Hva er det du har som ingen andre har, og hvorfor skal leserne velge akkurat din blogg blant de mange tusen som finnes der ute? Jo, du må ha et unikt innhold, men det betyr ikke at det du skriver om må være noe som ingen andre har skrevet om før. Tenk på hvordan du kan gjøre innholdet bedre slik at det vil være naturlig for en leser å gå til deg i stedet for en annen.

Les vår omfattende artikkel om hva du må tenke på om du skal lage deg en blogg.

Ditt eget domene og installasjon av WordPress

I stedet for å bruke en gratis bloggtjeneste anbefaler vi på det varmeste at du kjøper deg ditt eget domene. Dette koster noen hundrelapper i året og er en liten pris å betale for å virke langt mer profesjonell. I tillegg har du full kontroll over hvordan designet på siden din skal være. Det er alltid en stor fordel å være sin egen herre/dame når man skal skrive en blogg.

Når det gjelder design så tror kanskje mange at man må kunne programmering for å få et profesjonelt utseende, men dette stemmer naturligvis ikke. Ved å installere WordPress på ditt domene kan du velge mellom tusenvis av gratis design som har et profesjonelt utseende. Det er rett og slett genialt.

Vår anbefaling: kjøp domene hos One.com – der installerer du WordPress bare ved å klikke på en knapp! Utrolig enkelt, og raskt å komme i gang med skrivingen.

Språket er utrolig viktig

Når man skal ha en blogg er det naturligvis ekstremt viktig at man er dyktig språklig. Det nytter ikke at budskapet er bra så lenge man ikke klarer å formidle det på en god måte og uten skrivefeil. God flyt, variert språkbruk og korrekturlesing er essensielle elementer i en god blogg – sånn er det bare.

Alle har lest blogginnlegg, avisartikler og kommentarfelt som er fulle av skrivefeil, og intuitivt tenker svært mange at ‘disse tar jeg ikke seriøst’. Så brutalt kan det faktisk være og man skal derfor ikke undervurdere rettskriving og språkstyrke.

Skriv om noe du kan – jevnlig!

Hva med innholdet da? Skriv om noe du kan og vet noe om – enkelt og greit. Engasjementet ditt for det du skriver om er avgjørende for om kvaliteten blir god eller ikke. Verre enn dette er det ikke. Å skrive innlegg på innlegg om noe man ikke brenner for vil føre til at du mister gløden for å skrive, og da er hele poenget med å ha en blogg borte.

Du trenger ikke å binde bloggen din opp til et bestemt tema hvis du ikke ønsker det, men da er det viktig at du tenker nøye over hvilket domenenavn du velger på din blogg. Du kan skrive om alt og ingenting, og det er det mange bloggere som lykkes godt med.

Noe annet som også er veldig viktig er du publiserer på jevnlig basis, og dette kan være alt fra 2-3 ganger i uken til hver dag eller flere ganger om dagen. Flere innlegg om dagen er det de færreste som har tid til, med mindre man tjener så mye at dette har blitt en inntekt, så å starte rolig vil være fornuftig for de aller fleste. Det er bedre å skrive to innlegg i uken som har høy kvalitet enn to innlegg hver dag som holder lavere kvalitet.

Skrive gode innlegg og del dem på Facebook og Twitter – det er antallet lesere som vil avhengig av om du oppnår suksess eller ikke. Når du kan banke i bordet med flere tusen lesere vil du straks bli interessant for annonsører! Så lett, men kanskje så vanskelig på samme tid – tålmodighet er nøkkelen!

Vis interesse for andres blogger

Når du starter en blogg vil det være fornuftig å besøke andres blogger og legge igjen en kommentar. Ikke skriv ‘kult’, ‘bra’, ‘fint’ og slike ting. Les innleggene og kom med en skikkelig og veloverveid kommentar – det vil du utvilsomt dra nytte av. På denne måten vil kanskje nye lesere oppdage deg samt at du kanskje får et besøk av bloggens eier – det kan resultere i en link eller en anbefaling hvis det du skriver om holder mål.

Lykke til med din blogg!