Det har vært en eksplosiv vekst i hundebestanden i Norge i løpet av de siste 15 årene, og de aller fleste av oss har hund eller kjenner flere som har det. Det ikke alle vet er imidlertid at denne kraftige veksten av firbeinte venner i norske husholdinger nærmest har skapt et helt nytt arbeidsmarked her i landet.

Menneskets beste venn har faktisk blitt så betydelig for oss at et helt nytt arbeidsmarked nærmest har dukket opp av ingenting, og nå har også de videregående skolene begynt å spisse utdanningen de kan tilby sine elever. Har du noen gang hørt ‘Hundelinjen’ før? Denne linjen er nå en realitet!

Hundeboom sørger for utdanning

Som vi nevnte i forrige avsnitt: det er nå en rekke videregående skoler som tilbyr hund som yrkesfag eller har prosjektfag som er rettet mot hund, og i dag er som kjent fristen for å søke om plass skoleplass i Norge. Både i Oslo og Bergen tilbyr henholdsvis Natur Videregående skole og Stend Videregående skole et utdanningstilbud som går under navnet Yrkesfag Hund.

Dette er naturligvis svært positivt for de som har hunder som sin store interesse og lidenskap, og fra Stend Videregående skole er beskjeden klinkende klar: de som har utdannet seg via deres hundelinje er svært etterspurte når de har fullført utdanningen sin!

Yrkesvalget man kan ta i ettertid er meget bredt og mye større enn hva man kanskje skulle tro, og dette er jo selvsagt veldig bra for dem det gjelder. Fra skolens side sier man at folk fleste automatisk tenker ‘veterinær’ når man skal jobbe med hunder men at dette er en altfor snever måte å tenke på. Det er et stort marked der ute og man kan trekke frem kenneldrift, kursvirksomhet for både dyr og eier, salg av hundeutstyr og mer til som mulige jobbscenarioer.

I tillegg er det også en økning i etterspørselen etter hunder som har spesielle evner. Dette er såkalte servicehunder og disse kan trenes opp til å varsle om alt fra kommende epileptiske anfall til å være en hjelper i huset som kan plukke opp gjenstander fra gulvet.

Hvis du er en hundeelsker har du derfor nå muligheten til å skaffe deg et levebrød av din lidenskap. Husk at det alltid er bra med utdannelse og kunnskap når det kommer til dyrehold, og det vil være mange som vil kunne nyte godt av dine kunnskaper.