Nordmenn har milliarder på milliarder av kroner i boliglån, men sitter du med en følelse av at du betaler for mye rente? Da skal du ringe banken!

Boliglånene i Norge har vokst seg stor og fet og det betyr at en rente som er litt for høy kan bety mange tusen kroner ekstra å betale i året, og det er naturligvis helt unødvendig.

Storbank oppforder: ring!

Renten du ble tilbudt av banken da du først tok opp lånet ditt kan i dag være for høy i forhold til hva markedet kan tilby. Sjekk derfor hva rentene dine er i dag og hva banken din tilbyr sine nye kunder.

Storbanken Nordea er klinkende klar på hva du bør gjøre hvis du mistenker at du har for høy boligrente: ring banken og spør! Å kontakte banken bør være en selvfølge om man mistenker at boliglånsrenten er feil, kommer det fra Nordea, og dette er et råd som vi naturligvis ønsker å bifalle. Når boliglånet ditt er stort kan en liten endring i renten få betydelige konsekvenser og derfor er dette noe du absolutt burde ta deg tid til.

Tjener godt på slappe kunder

Nordea skal ha ros for å komme med denne oppfordringen ettersom det er liten tvil om at bankene tjener meget gode penger på at kundene ikke ringer inn for å be om en lavere renter.

I saken som ble publisert i DN.no kommer det fram at om du har et boliglån i størrelsesorden to millioner kroner kan du faktisk spare hele 10.000 kroner på å få en lavere rente i banken. Statistikken er klar: når en kunde får et nytt boliglån ligger renten gjennomsnittlig 0,5% lavere enn hos en kunde som allerede har et lån – og det betyr kort og godt at bankene har en margin her som du kan pushe mot.

Sikkerheten kan ha økt

Hvis du har betalt på boliglånet ditt i noen år er det mange ting som kan ha endret seg siden du fikk ditt første rentetilbud. Du kan ha fått økt inntekt eller pantet i boligen kan ha blitt bedre siden siste vurdering. Har du kanskje pusset opp eller betalt ned mye av lånet ditt, så betyr det at risikoen har blitt lavere.

Det er akkurat slike ting banken ønsker å vite, og det handler faktisk ikke om å prute – det handler om at du som boliglånskunde skal få det tilbudet du har rett til. Husk på at det finnes mange banker som kan gi deg et bedre tilbud enn den banken du er i, og det er heller ingen grunn til å være lojal.