Billigst å fly på tirsdager

Planlegger du en reise en eller annen gang i den nærmeste fremtid vil valget av dag ha betydning for prisen på flybilletten, og faktisk viser det seg at det er tirsdagen som er den billigste dagen å fly på.

Det er altså tidlig i uken det er rimeligst å fly og hvis du bestiller minimum 53 dager før du reiser viser det seg at du kan gjøre et riktig godt kjøp.

To måneder i forveien

Hvis du evner å planlegge godt så er det aller beste for lommeboka at du bestiller flybilettene omtrent to måneder får du skal på vingene. Det er da du kan skaffe deg de billigste flybillettene og det viser seg faktisk at du i gjennomsnitt da kan spare hele 29% i forhold til andre dager og hvis man bestiller senere. Er du en av de som venter lengst med å kjøre gjennom bestillingene ender du da opp med de dyreste billettene. Dette kommer frem av en undersøkelse av hele 7,5 milliarder flypriser som ble gjennomført av Momondo og gjengitt på Hegnar.no i dag.

Camilla Moe Bogen i Momondo i Norge sier at det på generell basis er slik at det vil lønne seg å booke billetter omtrent to måneder før avreise. Hun sier også at dette faktisk er en klar tendens helt uavhengig av hvilken rute man velger. Det samme kan man også si om valg av ukedag og tidspunkt, hvor det er tydelig at det å fly på tirsdag mellom kl. 18 og 24 er det aller billigste.

Videre sier undersøkelsen også at det er ruten som går fra Oslo til Bangkok som er den mest populære blant nordmenn.

Det er altså reisesøkemotoren Momondo som står bak denne kunnskapen og på deres nettsider har man en fin muligheten til å sammenligne priser på både reiser, hotell og fly. Sidene er enkle å navigere i og kan være veldig nyttig for de som er ute etter å finne det billigste alternativet.