Er du ute etter et kredittkort

Det er mange som er ute etter kredittkort og årsakene til det kan være forskjellige, men at det er et nyttig hjelpemiddel i den økonomiske hverdagen er det ingen tvil om – man må bare vite hvordan man skal bruke det på en best mulig måte.

Kredittkortet er som vi har sagt veldig nyttig, men det er viktig at du som forbruker ikke anvender det på en slik måte at du må betale renter av det du bruker, og dette lar seg gjøre på en grei måte hvis man er konservativ i bruken.

Vi har sett på forskjellige kredittkort og resultatet finner du her.

Sammenligning og behov

Som vi allerede har nevnt så er årsakene til at folk har behov for et kredittkort ulike, og det vil derfor være forskjellige kort som passer til forskjellig bruk. Det er derfor viktig at man sammenligner de forskjellige kortene slik at man ender opp med et kort som passer mest mulig til den bruken man har sett for seg.

Noen bruker kredittkortene svært aktivt for å skaffe seg billigere varer, billigere leiebiler, billigere hoteller eller billigere drivstoff, og det finne faktisk forskjellige kort som har disse fordelene. Derfor handler det om at man må finne det rette kortet til den aktuelle bruken.

Identifiser dine behov først og finn det rette kortet etterpå – det er vårt klare råd.

Rentefri periode og fornuftig bruk

I utgangspunktet er alle kredittkort gratis å bruke og grunnen til dette er den rentefrie perioden. Hvert kort har en rentefri periode på mellom 45 og 52 dager som du kan se i tabellen på siden vår, og dette betyr enkelt og greit at bruken av kortet er gratis hvis du betaler tilbake det du har utestående før disse dagene har gått. Hva betyr det? Jo, at du i prakis har muligheten til å få et rentefritt lån hvis du har behov for det.

Når du bruker kortet ditt må du derfor være være sikker på at du klarer å betale tilbake det du bruker før den rentefrie perioden er over. Hvis du ikke gjør det vil rentene begynne å løpe på den kreditten du ikke har betalt tilbake, og hvis du lar dette fortsette over tid kan kortet ditt bli en dyr økonomisk affære.

Hvis du må betale ned over lengre tid enn den rentefrie perioden er det da essensielt at du gjør det så kjapt som mulig og ikke bare betaler inn minimumsbeløpene – da kan det ta lang tid før du blir ferdig samt at du taper mye penger på det.