Det ligger an til et fall i prisene på bruktbiler

Haakon Marthinsen i Autolease kommer med en liten spådom hvor han mener at det vil komme en såkalt devaluering i bruktbilmarkedet, og det vil bety at du faktisk kan gjøre gode penger på bruktbilkjøp.

Disse opplysningene kommer frem i VG i dag, og det er liten tvil om at prisene på brukte biler er under et hardt press.

Devaluering

Marthinsen påpeker altså at det er forventet en devaluering i det nevnte markedet, og det kommer frem i artikkelen at nedgangen på ett år faktisk har vært på betydelige 5,8%. Selv om dette ikke vil skje over natten, så vil det komme enda sterkere fall enn det vi har sett så langt.

Årsaken til dette er at stadig flere velger å lease bil i stedet for å gå til innkjøp, og dette sørger for at markedet vil etterhvert vil bli dominert av meget attraktive brukte leasingbiler. Dette igjen vil føre til et prispress på de bilene som er tre år eller mer, hvis vi skal tro på sjefen av Autolease.

Leasing av bil

Leasing av bil er en måte å finansiere bruken av en privatbil, og det betyr at du leier en bil over en bestemt periode før du deretter leverer den tilbake til utleier. Normalt sett går en slik leasingavtale over en periode på 3 år, men i noen tilfeller kan den vare lenger. En slik avtale fungerer slik at man først betaler inn et startbeløp og et etableringsgebyr, før man deretter fortsetter å betale en månedlig leie. Størrelsen på denne leien er avhengig av flere ting, og pris på nybilen, hvor høy kontantdelen du betaler i starten er, verditap, kjørelengde og avtalt rente etc. er elementer som alle spiller inn på dette.

Fordelen med å lease er at man får en ny og sikker bil på veien, samt at det kan lønne seg for dem som har planer om å bytte bil hvert tredje år.