Foreldre i Norge bruker for mye penger på skolestarten, og er man litt smart kan man spare ganske mye penger på akkurat dette!

Som vanlig er ekspertene ute med gode råd, og det er faktisk enklere enn hva man skulle tro å unngå at hele augustlønnen går med til barnas skolestart, i følge en artikkel på Hegnar.no.

Tenk deg om!

Det handler kort og godt om at du skal tenke deg om før du drar kortet! Husk at nye sko, ny skolesekk, en tur til frisøren, nye klær også videre fort kan komme til å koste mange tusen kroner. Omfanget, slik det er i dag, er formidabelt og man skal tenke på medaljens bakside både når det kommer til det sosiale og miljøet.

Alt som kjøpes må produseres, og det er faktisk viktig å tenke på det sosiale presset som skapes når barna skal ha nye artikler i alle kategoriene.

Skoproblemet

Norske barn er langt mindre aktive i dag enn hva de var tidligere, men allikevel selges det betydelige mengder med sko – og utvalget er enormt! Barns føtter vokser raskt og sko skal som kjent ikke gå i arv, men i artikkelen forteller en fotterapeut at barn ikke trenger 20 par sko. Man har skotøy som skal brukes ved belastning av foten og fottøy som brukes ved lett belastning.

Et par fritidssko og et par joggesko, samt sandaler på sommeren og forede vintersko holder med andre ord!

Skolesekken er viktigst

Forbrukerøkonomen Silje Sandmæl i DNB forteller at norske foreldre sannsynligvis bruker et firesifret beløp pr. barn på skolestarten, basert på tidligere undersøkelser. Som om ikke det var nok så kommer fritidsaktivitetene som starter opp igjen, og da behøves gjerne nye spesialsko, treningsutstyr og mer til. Med flere barn i husholdningen blir derfor skolestarten en skikkelig tung utgift på enden av sommeren, og derfor gjelder det at man bruker hodet.

Sandmæl sier enkelt og greit at det man trenger å legge penger i til skolestarten er en skikkelig skolesekk. Rådene hun kommer med er rett og slett å kikke litt på sekker på nettet og sammenligne priser og se hvor utstyret som passer til barnet ditt finnes. Husk på én ting: styr unna dinosaurussekken som kanskje ikke er så kul om ett år!

Se i skapene

Før skolestart: sjekk skapene for drikkeflasker, matbokser, penner, viskelær, bokpapir også videre. Du finner garantert ganske mye der som kan brukes også i år. Sjekk også loft og boder for å finne klær som du har lagt bort som skal gå i arv og bruk det! Ungene trenger ikke et splitter nytt sett med klær til skolestarten, og du kjøpte kanskje noe til 17. mai eller den forrige bursdagen som kan brukes?

Hør med noen venner om de kanskje har klær fra sine barn som kanskje har blitt for små, for erfaringsmessig ønsker folk flest at noen skal overta dem såfremt de ser bra ut.

Gjensbruksalternativene er faktisk ganske mange, og det betyr at du har mange måter å spare penger på, samt at moder jord blir langt mer fornøyd.