Har du en jobb som du sikler etter og som du har spesielt lyst på? Da nytter det ikke å sitte passiv på sidelinjen å vente!

Drømmejobben din vil ikke komme rekende til deg på en fjøl, og hvis du ønsker å få fatt i den krever det engasjement og aktivitet fra din side.

LES OGSÅ: Slik kan du jobbe hjemmefra.

Let aktivt og finn ut hvem du er!

Ekspertene er samstemte når det gjelder sine råd til den som ønsker å sikre seg drømmejobben sin, og det er enkelt og greit at man ikke kan sitte og vente på den. Man er nødt til å lete aktivt, kommer det fra Per Inge Hjertaker i Headvisor.

Uttalelsen er gitt til Hegnar.no og hodejegerne som avisen har vært i kontakt med sier at det er om å gjøre for jobbsøkerne å foreta en egenanalyse av seg selv, og at denne må gjennomføres før man starter jakten på jobben man har lyst på.

Lars Eshodt, som er headhunter og partner i Esholdt Executive Search, forteller at mange av søknadene som leveres inn er nokså upersonlige og årsaken til dette er enkel: søkerne vet ikke hvem de og hva de står for, og derfor klarer de heller ikke å presentere seg selv og sine kvaliteter på en skikkelig måte. For en arbeidsgiver vil det dermed være vanskelig å vite hvem man egentlig har med å gjøre, og da vil det enkelt og greit bety at drømmejobben din henger i et tynnslitt snøre.

Selg deg selv

Som sagt: kartlegg deg selv på en skikkelig måte og sett deg gjerne ned med et stykke papir og en penn. Finn ut hva du kan, hvordan du er, hvordan du kan styrke en bedrift med dine evner, hva det er som motiverer deg mest – kort sagt en skikkelig selvkritisk undersøkelse over deg som arbeidstaker.

Når du har kommet til denne selverkjennelsen har du samtidig utarbeidet et produkt som du kan selge. Du skal altså selge deg selv, men det er da viktig å vite nøyaktig hva du skal selge ettersom arbeidsgiveren naturligvis også ønsker å vite hva den skal kjøpe!