Har du fått med deg at det er et tydelig prismønster hos bensinkjedene i løpet av uken? Dette kan du som forbruker utnytte for å spare penger, mens de andre som ikke bryr seg er med på øke fortjenestene til oljeselskapene.

Å være en bevisst forbruker kan man spare mye penger på og også på drivstoffprisene kan man hente inn litt ekstra hvis man er litt smart.

Lavest søndag og mandags morgen

Bensinprisene, som best kan karakteriseres som en priskarusell, er lavest på søndag og mandags morgen og de som er prisbevisste fyller tanken sin da. Det samme mønsteret har vært rådene i en årrekke og utpå dagen på mandagen skrus prisene opp før de sakte synker utover uken. På torsdag skrus prisene igjen opp til en ny topp ettersom helgen nærmer seg, før de faller mot søndagen og mandag morgen.

Det lønner seg derfor å tanke på søndag eller tidlig mandag ettersom prisene da er lavest.

Kan spare tusenvis av kroner

Forskere og forbrukere er skjønt enige om én ting: hver uke nullstilles priskonkurransen og i Tønsberg Blad har man foretatt en prisjekk som har gått over én uke i februar. Her avslørte man at det var en forskjell på hele 2,27 kroner på den høyeste og den laveste bensinprisen, mens forskjellen på dieselen var på 2,22 kroner. Laveste pris fant man på mandags morgen, mens høyeste pris var mandags ettermiddag.

Så er spørsmålet: hvor mye kan man spare i løpet av et år på å fylle på mandags morgen? En gjennomsnittsbilist kjører 17.000 km hvert år, og om bilen din bruker 0,7 liter/mil vil dette kunne gi innsparinger på 2.600 kroner hvert år!

Prissettingen fungerer slik

Alle bensinstasjoner på det lokale markedet sjekker andre stasjoner for å sjekke hvilken pris de må kunne konkurrere mot. Deretter sendes det et ønske om subsidiering på pris til hovedkontoret, og hvis dette går i orden setter man prisene ned.

Det finnes også såkalte markørstasjoner som bensinstasjonene sjekker og bruker som referanser for prisnedsettelser, og på denne måten har man bestandig kontroll på priskonkurransen.

Intensiteten i priskrigen er varierende gjennom uken, og på mindre steder er naturligvis konkurransen ikke fullt så skarp. Enkelte steder gir man ikke subsidier til å sette ned prisen i det hele tatt og da er det den sentralt anbefalte prisen som gjelder gjennom hele uken.

På mandag morgen mottar stasjonene beskjed om at subsidieringen på pris er opphørt, og hvis stasjonene da ønsker å fortsette med nedsatte priser må kostnadene bæres av den enkelte stasjon selv. Alternativet er å skru opp prisen slik at de er i tråd med den sentralt gitte prislisten fra kjedene. Hvis stasjonen beholder prisen vil denne ofte være lavere enn innkjøpsprisen og den har da i realiteten ikke noe valg.

Eksperter ser på dette systemet som meget hendig for oljeselskapene og at dette umulig kan være gunstig for konkurransesituasjonen.